Chevrolet Camaro: Επετειακός εξοπλισμός για τα 50 χρόνια της [videos]

Chevrolet Camaro: Επετειακός εξοπλισμός για τα 50 χρόνια της [videos]

H Chevy Camaro έκλεισε τα 50 και το γιορτάζει με σπέσιαλ πακέτο εξοπλισμού «50th Anniversary» για τα μοντέλα 2LT και 2SS.

Σαν χτες, στις 29 Σεπτεμβρίου του 1966, η Chevrolet λανσάρισε την Camaro, το pony car της εταιρείας απέναντι στο φαινόμενο Ford Mustang. Σε ανάμνηση εκείνης της ημέρας, η Chevrolet λανσάρισε με την υφιστάμενη Camaro ένα 50th Anniversary Edition pack.

Το επετειακό πακέτο περιλαμβάνει γκρι απόχρωση για το αμάξωμα με την ονομασία Nightfall Gray, με μαύρες και πορτοκαλί ρίγες, αποκλειστικού σχεδιασμού 20άρες ζάντες, γρίλια στη μάσκα με σατινέ χρωμέ διακόσμηση, πορτοκαλί δαγκάνες στα φρένα, ταπετσαρία στην καμπίνα σε συνδυασμό μαύρου δέρματος και σουέντ με πορτοκαλί ραφές και μπόλικη σήμανση «50th Anniversary».

Tο πακέτο εξοπλισμού είναι διαθέσιμο με την Camaro 2LT με το δίλιτρο μοτέρ τούρμπο, και με τη 2SS με το 6,2λιτρο V8. Η τιμή των επετειακών αυτοκινήτων δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη στις ΗΠΑ (η ανεπίσημη  από την περασμένη άνοιξη, οπότε και παρουσιάστηκε η Camaro 50th Anniversary, είναι +$605), αλλά η Chevrolet ήδη έβγαλε στον αέρα ένα ειδικό website που διαθέτει μια διαδραστική τοιχογραφία που επιτρέπει στους επισκέπτες να ανακαλύψουν την ιστορία της Camaro, ενώ μπορεί κάποιος να δει ταινίες με αναδρομή στο μοντέλο, παλιά διαφημιστικά σποτ και αρχειακό οπτικό υλικό για το αυτοκίνητο. Επίσης, στο πλαίσιο του εορτασμού των 50 χρόνων, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούσαν να επισκεφτούν τη εργοστάσιο της εταιρείας στο Lansing Grand River, στο Michigan, όπου έχουν μαζευτεί 300 Camaro κάθε ηλικίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Chevrolet Camaro 1966-1969

Για την Ιστορία, να αναφέρουμε ότι η Camaro ξεκίνησε ως πρότζεκτ το 1963 υπό την ονομασία Panther. Η συνταγή ήταν η ίδια με αυτή της Mustang, την οποία και ήθελε να ανταγωνιστεί, καθώς το Μπλε Οβάλ με τον Lee Iacocca την είχαν στριμώξει εμπορικά στη γωνία. Η συνταγή αυτή έλεγε να βάλεις ένα καλοσχεδιασμένο, μπάνικο κουπέ πάνω σε μια φθηνή και ευρείας χρήσης πλατφόρμα με ομοίως τέτοια μηχανικά μέρη, και να προσφέρεις άφθονα έξτρα και άφθονες επιλογές εξατομίκευσης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ford Mustang 1964-1966

Η Camaro λοιπόν, αν και καταϊδρωμένη, λανσαρίστηκε το 1966 ως μοντέλο του 1967 και οι πωλήσεις της πήγαν καλά, αλλά δεν πέτυχε την καλπάζουσα επιτυχία της Ford με τη Mustang. Ένα μοτίβο που δεν έχει αλλάξει μέχρι σήμερα. Ύστερα από αυτή την πρώτη γενιά ακολούθησαν άλλες τρεις, το 1970, το 1981 και το 1993. Οι φθίνουσες πωλήσεις όμως, ανάγκασαν τη Chevrolet να της τραβήξει την πρίζα το 2002.

H 9χρονη απουσία της Camaro από τη αγορά τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν μια προσωρινή παύση. Το 2009 επανήλθε μετά βαΐων και κλάδων και ύστερα από την τεράστια δημοτικότητα που σημείωσε το Camaro Concept του 2006 στο North American International Auto Show στο Detroit. Αυτή τη φορά δεν πάτησε πάνω σε ό,τι μπαχαντέλα υπήρχε στο ράφι, αλλά στην πισωκίνητη πλατφόρμα Zeta της General Motors και με στιλ επηρεασμένο σφόδρα από την ορίτζιναλ Camaro ’66.

H υφιστάμενη έκτη γενεά λανσαρίστηκε το 2015, αυτή τη φορά πάνω στη νέα πλατφόρμα Alpha. Και ομολογουμένως είναι η καλύτερη Camaro που κατασκευάστηκε ποτέ.

Ο επικεφαλής μηχανικός της Camaro, Al Oppenheiser, δήλωσε: Οι φαν της Camaro μοιράζονται πολύ δημιουργικό πάθος για το αυτοκίνητο, πάθος για επιδόσεις και για στάιλινγκ, κάτι που έχει περάσει μαζί σε κάθε γενιά. Τα 50στά γενέθλια της Camaro μας θυμίζουν την ιστορία της ευφυίας και την αριστεία του σχεδιασμού της Chevy. Θέλουμε να τιμήσουμε το παρελθόν μας, δημιουργώντας ακόμα πιο συναρπαστικές και εντυπωσιακές Camaro, χχρόνο. Και αυτό σχεδιάζουμε να κάνουμε».


Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube