Επετειακή Lotus Elise Cup 260

Επετειακή Lotus Elise Cup 260

Για την επερχόμενη επέτειο των 70 χρόνων της, η Lotus παρουσίασε μια (ακόμη πιο) σκληροπυρηνική έκδοση της Elise.

Η Lotus παρουσίασε μια επετειακή έκδοση, την Elise Cup 260, ενόψει της συμπλήρωσης των 70 χρόνων της. Εστιασμένη στην απόδοση στην πίστα, έχει τόση κάθετη δύναμη που η τελική είναι χειρότερη από την λιγότερη δυνατή Cup.

Eίναι μια εξέλιξη της Elise Cup 250, και χρησιμοποιεί πολύ ανθρακόνημα και συνθετικό πίσω τζάμι, για να απαλλαγεί από 70 kg. Πράγμα που σημαίνει ότι το βάρος του αυτοκινήτου έχει πλέον φτάσει στα 860 κιλά. Εύκολη δουλειά για έναν 4κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα Toyota ο οποίος αποδίδει… 260 PS, όπως λέει και το όνομα του μοντέλου. Η αύξηση της ισχύος κατά δέκα άλογα προέκυψε από τον ανασχεδιασμό της εισαγωγής και τον επαναπρογραμματισμό του εγκεφάλου. Το κιβώτιο είναι εξάρι χειροκίνητο.

Διαβάστε ακόμη Νέα Lotus Elise: Πιστή στην παράδοση

Η κάθετη δύναμη είναι αυξημένη κατά 44% χάρη στα ξανασχεδιασμένα εμπρός φτερά με αεραγωγούς, στο νέο εμπρός καπό και στο ανθρακονημάτινο σπόιλερ. Μεγαλύτερο είναι και το diffuser στο πίσω μέρος. Κάνει 0-100 km/h σε μόλις 3,8” και πιάνει 243 km/h τελική. Σε αυτή την ταχύτητα παράγει 180 κιλά κάθετης δύναμης.

Διαβάστε ακόμη Και η Lotus στα SUV;

Τα φρένα είναι της AP εμπρός, με διαιρούμενους δίσκους. Και της Brembo πίσω. Η ανάρτηση, με διπλά ψαλίδια σε όλες τις γωνιές, διαθέτει ρυθμιζόμενα σε 24 θέσεις αμορτισέρ. Με αυτό το αυτοκίνητο η εταιρεία βάζει στην παλέτα των διαθέσιμων χρωμάτων και το ειδικό Champinship Gold χρώμα των φωτογραφιών. Μόνο 30 αυτοκίνητα θα κατασκευαστούν, οπότε, τρέξτε να προλάβετε.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube