Αυτό είναι το μελλοντικό BMW i5;

Αυτό είναι το μελλοντικό BMW i5;

Πρόσφατα σχέδια που κατατέθηκαν νωρίτερα φέτος στο ιαπωνικό Γραφείο Κατοχυρώσεως Ευρεσιτεχνιών θα μπορούσαν να αφορούν τη μελλοντική BMW i5.

Η BMW κατοχύρωσε νωρίτερα φέτος στην ιαπωνία, τον Απρίλιο που μας πέρασε συγκεκριμένα, πατέντες-σχέδια ενός μελλοντικού αυτοκινήτου που διέρρευσαν μόλις τώρα.

Τα σχέδια απεικονίζουν ένα 5θυρο σπορ αυτοκίνητο παρόμοιο με το i3, αλλά πιο αεροδυναμικό και μακρύτερο, χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να ταιριάζουν με μια αμιγώς ηλεκτρική  μεσαία μπερλίνα, δηλαδή ένα πιθανό i5. Μια εικασία που έχει βάση, καθώς είναι εκπεφρασμένη η βούληση της BMW να διευρύνει την γκάμα «i», εξελίσσοντάς την ακόμα και σε αυτόνομη φίρμα. Κάτι στο οποίο εξάλλου προσανατολίζεται και το εθνικό αντίπαλον δέος της, η Mercedes-Benz.

Ήδη από τον περασμένο χρόνο, η πιάτσα βρίθει φημών και πιθανολογήσεων μιας BMW i5, ενώ υπήρξε και αναφορά που έλεγε ότι οι Βαυαροί ήταν στα «τελικά στάδια» σχετικά με την απόφαση του είδους του αμαξώματος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H BMW επεκτείνει την γκάμα των μοντέλων «i»

Λίγο αργότερα, ο Ian Robertson, μέλος του ΔΣ για τις πωλήσεις και το μάρκετινγκ, είχε πει ότι η BMW i5 θα μπορούσε να είναι μια επιμηκυμένη εκδοχή της i3 ή ένα κλασικό σεντάν που θα ερχόταν στην αγορά σε άμεση αντιπαράθεση με το Tesla Model 3.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πραγματικές οι πατέντες του μυστηριώδους BMW

To αυτοκίνητο που απεικονίζεται στα σκίτσα περιλαμβάνει την παραδοσιακή μάσκα της φίρμας με τα «νεφρά», πλαισιωμένη από έντονα γωνιώδη φώτα που μοιάζουν εκπληκτικά με αυτά του BMW i8. Βλέποντάς το προφίλ, η 4θυρη διάταξη και ο γενικότερος σχεδιασμός θυμίζουν Tesla Model X, με τις λαβές των εμπρός και πίσω θυρών συνδυασμένες με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μοιάζουν ως μία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τo BMW i8 σε πίστα και δρόμο [video]

Το πίσω μέρος είναι επίσης άμεσα αναγνωρίσιμο ως BMW, λόγω του σχήματος των γοφών, αλλά και των φαναριών που θυμίζουν το i3. Ενώ βλέποντάς το τελείως από πίσω μοιάζει με φουσκωμένο και μεγαλύτερο i3. 

Ο χρόνος λανσαρίσματος μιας BMW i5 τοποθετείται πάντως αρκετά μακριά, κατά άλλους το 2018 και κατά άλλους ακόμα μακρύτερα, περί το 2020.

[Πηγή autoguide]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube