BMW: Σε τελικό στάδιο η απόφαση για το νέο i5

BMW: Σε τελικό στάδιο η απόφαση για το νέο i5

Η BMW βρίσκεται στο «τελικό στάδιο» της απόφασης για το ποιο μοντέλο θα προσθέσει στη γκάμα των ηλεκτρικών της οχημάτων, σύμφωνα με το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, Ian Robertson.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η BMW προσπαθεί να καταλήξει ως προς τον τύπο του αμαξώματος του επόμενου ηλεκτρικού αυτοκινήτου, το οποίο πάντως σίγουρα θα ονομάζεται i5.

Η μία επιλογή είναι ένα μεγαλύτερο i3, που σημαίνει ότι θα ανήκει στην κατηγορία των MVP. Η άλλη είναι ένα saloon, που θα μπορούσε να είναι ο αντίπαλος του επερχόμενου Tesla Model 3.

O Robertson πάντως για ένα είναι σίγουρος: «Θα δείτε περισσότερα αυτοκίνητα της σειράς “i”. Είμαστε δε στο τελικό στάδιο για να αποφασίσουμε τη μορφή του επερχόμενου οχήματος, καθώς και του χρόνου της επίσημης παρουσίασής του». Θεωρείται πολύ πιθανό η παρουσίαση αυτή να συμπέσει με τα 100 χρόνια από την ίδρυση της BMW, την Άνοιξη του 2016. Όπως λέει ο Robertson «θα ανατρέχουμε έτσι στη ιστορία ενός αιώνα της εταιρείας, αλλά θα εστιάζουμε κυρίως στο μέλλον».



Επίσης ο Robertson παραδέχεται πως οι μέτριες πωλήσεις του i3 οφείλονται κυρίως στην χαμηλή ζήτηση και όχι στα προβλήματα παραγωγής που υπήρχαν στην αρχή της ζωής του. «Υπάρχουν αρκετοί εξωγενείς παράγοντες» ανέφερε «με κυριότερα το άγχος των καταναλωτών για την αυτονομία και η διαφορετικές πολιτικές από χώρα σε χώρα. Κάποιες δίνουν κίνητρα για αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου, κάποιες άλλες όχι. Ωστόσο οι πωλήσεις του i3 είναι αυξημένες κατά 60% σε σχέση με πέρσι και αυτή τη στιγμή είναι το τρίτο σε πωλήσεις ηλεκτρικό όχημα στην Ευρώπη. Είμαστε πεπεισμένοι πως η στρατηγική της Σειράς “i” θα αποδειχθεί σωστή».

Το παράδοξο είναι πως το i8 αποτελεί μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία από το μικρό αδερφάκι του, με μεγάλες λίστες αναμονής.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube