Νέα Porsche 911 GT3 με 475 PS [video]

Νέα Porsche 911 GT3 με 475 PS [video]

Όπως σας έχουμε αναφέρει και σε παλιότερο άρθρο μας, η Porsche γιορτάζει φέτος τα 50στά γενέθλια της 911. Και θα συμφωνήσετε πως δεν θα μπορούσε να επιλέξει καλύτερη περίοδο για να παρουσιάσει τη νέα 911 GT3, την κατά πολλούς καλύτερη και πιο εστιασμένη στον οδηγό έκδοση, του θρυλικού της μοντέλου.

Η νέα γενιά της GT3 διαφοροποιείται εξωτερικά από τους χαμηλωμένους προφυλακτήρες με τους μεγάλους αεραγωγούς, τα φουσκωμένα αεροδυναμικά σποϊλερ, τους καθρέπτες με το διπλό μπράτσο, τον πίσω διαχύτη, την κεντρική απόληξη της εξάτμισης και την ευμεγέθη αεροτομή. Στο εσωτερικό από την άλλη τα πάντα είναι ντυμένα με επένδυση αλκαντάρας ή δέρμα.

Ο κινητήρας της GT3 είναι φυσικά ατμοσφαιρικός και στέλνει την ισχύ του στους πίσω τροχούς. Πρόκειται για μια βελτιωμένη έκδοση του boxer των 3,8 lt, με άμεσο ψεκασμό, που φοριέται και στην Carrera S. Σύμφωνα με την γερμανική εταιρεία, ελάχιστα μέρη έχουν παραμείνει κοινά για τα δυο μοτέρ, με αυτό της GT3 να διαθέτει μεταξύ άλλων, νέο στρόφαλο, σφυρήλατα πιστόνια κ.α.. Το αποτέλεσμα είναι να αποδίδει 475 PS στις 8.250 rpm  και να μπορεί να στροφάρει έως τις 9.000 rpm. Με αναλογία 3 κιλών/ίππο χρειάζεται μόλις 3,5’’ για το 0-100 km/h, 12’’ για το 0-200 km/h, ενώ η τελική της είναι 315 km/h.

Παραδοσιακά η GT3 ήταν διαθέσιμη μόνο με χειροκίνητο κιβώτιο. Αλλά όχι αυτή. Είναι η πρώτη φορά που στην συγκεκριμένη έκδοση τοποθετείται το ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη PDK. Παράλληλα, η GT3 είναι η πρώτη Porsche με σύστημα ενεργητικής τετραδιεύθυνσης, το οποίο ανάλογα με την ταχύτητα, στρίβει ελαφρά τους πίσω τροχούς προς την ίδια ή την αντίθετη κατεύθυνση με τους μπροστινούς για να προσφέρει καλύτερο κράτημα.

Σύμφωνα με την γερμανική εταιρεία, η νέα GT3 γυρνάει στο Nürburgring με τον Ρέρλ στο τιμόνι της,  σε λιγότερα από 7:30”.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube