Μετονομασία για την Audi quattro GmbH

Μετονομασία για την Audi quattro GmbH

Το σπορ παρακλάδι της Audi εξελίσσεται, αλλάζει όνομα και εντατικοποιεί τις εργασίες του.

Η ανακατανομή εργασιών στην Audi φέρνει αλλαγές και στο τμήμα Audi quattro GmbH.

Το σπορ τμήμα με τις αρκετές αγωνιστικές δάφνες θα μετονομαστεί σε Audi Sport GmbH και λειτουργεί υπό τις οδηγίες του πρώην αφεντικού της Lamborghini, Stephan Winkelmann.

Η συγκεκριμένη αλλαγή έρχεται την στιγμή που η «θυγατρική» της Audi βρίσκεται σε μια διαδικασία επέκτασης, μιας και τα μοντέλα στα οποία εμπλέκεται έχουν διπλασιάσει τις πωλήσεις τους τα τελευταία πέντε χρόνια. Λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη ότι το αγωνιστικό πρόγραμμα για διάφορους πελάτες ονομάζεται Audi Sport Costumer Racing, δεν μας κάνει εντύπωση η μετονομασία της εταιρείας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ   Δοκιμάζουμε το Audi RS3 Sportback

Πέρα από την μετονομασία, το τμήμα Audi Sport έχει αρκετή δουλειά για τους επόμενους 18 μήνες, μιας και εργάζεται πάνω σε οχτώ νέες εκδόσεις μοντέλων με στόχο την συνεχή άνοδο των πωλήσεων των σπορ Audi. Στόχος, βέβαια είναι ένα μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας που «τρώνε» και οι BMW M και Mercedes-AMG.

Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των εξειδικευμένων εμπόρων της εταιρείας θα αυξηθεί από τους 370 στους 600 μέχρι και το τέλος του 2017, πράγμα που σημαίνει ότι θα δώσει μεγάλη ώθηση στις πωλήσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ   Δοκιμάζουμε Audi R8@Serres Racing Circuit [video]

Η γκάμα μοντέλων με την οποία ασχολείται η Audi Sport GmbH αποτελείται από τα RS3, RS Q3, RS6 Avant, RS7 Sportback, TT RS Coupe και Roadster, R8 Coupe και Spyder, καθώς και το S8 Plus. Στο άμεσο μέλλον βέβαια βλέπουμε να επεκτείνεται η γκάμα με τα νέα Audi RS4 και RS5.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube