Aποκάλυψη: Νέο Toyota Yaris 2018 μέσω video

Aποκάλυψη: Νέο Toyota Yaris 2018 μέσω video

Το επόμενο Toyota Yaris αποκαλύφθηκε μέσω video που ποστάρισε ένα γιαπωνέζικο site. Διατηρεί στην γκάμα του την υβριδική έκδοση.

Το Toyota Yaris 2018 αποκαλύφθηκε σε ένα φουλ video που κυκλοφορεί ήδη στο ίντερνετ και ποστάρισε ένα ιαπωνικό site. To παγκόσμιο ντεμπούτο του σουπερμίνι της Toyota θα γίνει στο προσεχές Σαλόνι της Γενεύης, τον Μάρτιο.

Το στιλ του νέου Yaris που σε κάποιες αγορές, όπως και στην ιαπωνική, κυκλοφορεί υπό την ονομασία «Vitz», δείχνει σχεδόν απαράλλαχτο με το υφιστάμενο μοντέλο. Βέβαια, η άμεσα ορατή αλλαγή είναι ότι υιοθετεί το μοτίβο «Χ» του Aygo στην πρόσοψη, ενώ στο πίσω μέρος τα φανάρια φάρδυναν σε σχέση με το υπάρχον Yaris.

Στο video επιβεβαιώνεται ότι στην γκάμα διατηρούνται τόσο το 3θυρο όσο και το 5θυρο μοντέλο, καθώς η αποκάλυψη του σπορ Yaris με τους 210+ ίππους είχαμε μια άποψη μόνο του 3θυρου. Το κείμενο που συνοδεύει το video επιβεβαιώνει επίσης ότι θα συνεχίσει να διατίθεται μια υβριδική έκδοση, παραμένοντας έτσι το μόνο υβριδικό σουπερμίνι της αγοράς.

Η Toyota διατείνεται ότι το νέο υβριδικό Yaris πετυχαίνει μέση τυποποιημένη κατανάλωση 2,9 lt/100 km που είναι περίπου 0,8 lt/100 km κάτω από την αντίστοιχη κατανάλωση του υβριδικού Suzuki Swift που αποκαλύφθηκε πρόσφατα στην Ιαπωνία. Ωστόσο, ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό εάν και το Yaris θα έχει την οψιόν της επαναφόρτισης όπως το Prius.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Toyota Yaris Hybrid MY2015

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Toyota Yaris 1.4 D-4D


Σε άλλο ξεχωριστό video, επιβεβαιώνεται ότι το νέο Toyota Yaris 2018 έχει διαστάσεις 3,95 x 1,70 x 1,50 m, νούμερα που το καθιστούν απαράλλαχτο σε μήκος και πλάτος (είναι μόλις 5 mm κοντύτερο -3.945 αντί 3.950 mm), αλλά και ένα πόντο χαμηλότερο από το υφιστάμενο μοντέλο (1.500 αντί 1.510 mm). Απαράλλαχτο είναι και το μεταξόνιο, στα 2,51 m. To νέο Yaris ζυγίζει 1.010 kg με βενζινοκίνητο μοτέρ και 1.110 kg στην υβριδική βερσιόν του, βάρος που το καθιστά 30 και 40 kg αντίστοιχα ελαφρύτερο από πριν.

[Πηγή μέσω Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube