Επίσημο: Νέα Mercedes-AMG GLC 43 Coupé

Επίσημο: Νέα Mercedes-AMG GLC 43 Coupé

H Mercedes-AMG αποκάλυψε σήμερα τη νέα GLC 43 Coupé, πριν από την επίσημη παρουσίαση του μοντέλου στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού, στο τέλος του μήνα

Η νέα GLC 43 4Matic Coupé κινείται από τον 3λιτρο διπλά υπερτοφοδοτούμενο V6 που τοποθετείται και σε άλλα μοντέλα της Mercedes-AMG με το σήμα 43. Αποδίδει 367 PS από τις 5.500 μέχρι τις 6.000 rpm και 53 kgm ροπής μεταξύ 2.500 και 4.500 rpm.

Αυτό μεταφράζεται σε 4,9” για το 0-100 km/h και 250 km/h τελική ταχύτητα. Σύμφωνα με το εργοστάσιο η μέση κατανάλωση είναι 8,3 lt/100 km, ενώ οι εκπομπές CO2 φτάνουν τα 189 gr/kmΣε σχέση με τον άμεσο ανταγωνιστή της, την BMW Χ4 Μ40i η AMG GLC 43 Coupé είναι κατά 7 ίππους και 6 kgm ροπή δυνατότερη, έχοντας μάλιστα και 75 κιλά λιγότερο βάρος (1.845 kg έναντι 1.920 της Χ4). Παρόλα αυτά, στα χαρτιά πάντα, οι δύο αντίπαλοι έχουν ίδιο 0-100 και ίδια (ηλεκτρονικά ελεγχόμενη) τελική ταχύτητα. Η πιο βαριά και σαφώς πιο ακριβή Porsche Macan GTS είναι πιο αργή κατά 0,3” αλλά πετυχαίνει τελική 257 km/h. Για όσους βέβαια θελήσουν ακόμα καλύτερες επιδόσεις θα υπάρχει και η GLC 63 Coupé, η οποία θα κινείται από τον 4λιτρο διτούρμπινο V8 και θα αποδίδει 510 PS.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Οδηγούμε τη Mercedes-AMG C63 S


Όπως και οι κανονικές GLC η 43 Coupé θα είναι τετρακίνητη με ποσοστό μετάδοσης ανάμεσα στους δύο άξονες σε κανονικές συνθήκες 31:69. Θα έχει επίσης στάνταρ το αυτόματο κιβώτιο 9G-Tronic με αναβαθμισμένο λογισμικό για πιο γρήγορες αλλαγές, το οποίο θα έχει και χειροκίνητη λειτουργία, με το πάτημα ενός κουμπιού στο κέντρο της κονσόλας.



Θα υπάρχουν επίσης και πέντε διαφορετικά οδηγικά προγράμματα: Eco, Comfort, Sport, Sport Plus και Individual, τα οποία επεμβαίνουν στην απόκριση του κινητήρα, στις αλλαγές του κιβωτίου, στο βάρος και την απόκριση του συστήματος διεύθυνσης και στην σκληρότητα της ανάρτησης. Υπάρχουν ακόμα συστήματα απενεργοποίησης των μισών κυλίνδρων αλλά και start-stop.

Όσον αφορά την εξωτερική εμφάνιση η GLC ακολουθεί τη σχεδιαστική γραμμή και των υπολοίπων μοντέλων της Mercedes-AMG με το σήμα «43». Υπάρχουν τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης, ένα πιο ήπιο από τις 63 body kit και στάνταρ 19άρες ζάντες, αν και οι πελάτες μπορούν να παραγγείλουν μέχρι και 21 ίντσες. Στο εσωτερικό κυριαρχεί το μαύρο δέρμα με κόκκινες ραφές. Γίνεται επίσης και εκτενής χρήση αλουμινίου. Το σπορ τιμόνι με θα έχει τον ίδιο συνδυασμό χρωμάτων.



Στην Ελλάδα οι πωλήσεις της GLC 43 Coupé θα ξεκινήσουν άμεσα με τιμή που θα ξεκινά από τις €85.060. Ο βασικός εξοπλισμός είναι φυσικά πλούσιος και περιλαμβάνει ανάμεσα στα άλλα και ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση, αυτορυθμιζόμενη σε ύψος. Φυσικά ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να διαλέξει ανάμεσα σε δεκάδες επιπλέον στοιχεία εξοπλισμού και πακέτα που θα αυξήσουν σημαντικά το κόστος, αλλά αυτά τα προβλήματα έχουν οι έχοντες και κατέχοντες...

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Οδηγούμε τη Mercedes-AMG GT S...με το πλάι

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube