Ανανεωμένη BMW 3 Series στις 7 Μαΐου

Ανανεωμένη BMW 3 Series στις 7 Μαΐου

Η ανανεωμένη BMW 3 Series θα αποκαλυφθεί στο διεθνή Τύπο στις 7 Μαΐου, στη Γερμανία.

Η πληροφορία που προέρχεται από αξιόπιστη πηγή αναφέρει ότι η 3 Series LCI θα αποκαλυφθεί σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει στο Μόναχο, στη Γερμανία στις 7 Μαΐου. Εκδήλωση στην οποία είναι προσκεκλημένα το διεθνή μέσα, ενώ λίγο αργότερα, πιθανόν και την ίδια μέρα θα αποκαλυφθεί και online.

Από τις μέχρι τώρα πληροφορίες σχετικά με τον ελαφρύ ανασχεδιασμό της 3άρας αναμένουμε νέα προσαρμοζόμενα φώτα LED εμπρός (έξτρα τα φουλ LED), ελαφρά ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και ανανεωμένη γρίλια στη μάσκα, με πιο ανάγλυφη εικόνα, κατά το πρότυπο της 1 Series ΜΥ2015.

Στην καμπίνα, χρωματισμοί και διακοσμήσεις θα υποστούν ένα μικρό φρεσκάρισμα, όπως και το περιστροφικό χειριστήριο του iDrive που θα είναι με το καινούργιο λογισμικό και interface. Κατά τα λοιπά δεν θα υπάρξουν αξιομνημόνευτες αλλαγές στο εσωτερικό.

Στην γκάμα των κινητήρων αναμένεται να προστεθούν τα δύο 1.500άρια 3κύλινδρα μοτέρ, βενζίνης και ντίζελ που θα αποτελέσουν και τα μοντέλα βάσης. Ακόμη αναμένεται μια υβριδική επαναφορτιζόμενη έκδοση με δίλιτρο 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα τούρμπο που θα υποστηρίζεται από ένα ηλεκτρομοτέρ και μια συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου, τοποθετημένη κάτω από το πάτωμα του πορτμπαγκάζ. Το μοντέλο θα ονομάζεται 330e ή 328E, η μέγιστη συνδυασμένη ισχύς αναμένεται στους 245 PS και η κατανάλωση στα 2,1 lt/100 km.

Το προηγούμενο μοντέλο 335i θα αντικατασταθεί από ένα νέο 340i, με 6κύλινδρο 3λιτρο μοτέρ 330 PS. Για την υφιστάμενη γενιά, η BMW δεν προτίθεται να διαθέσει μια M340i, αλλά αυτό μάλλον θα αλλάξει με την ολοκαίνουργια 3άρα του 2019.  

Το νέο 4κύλινδρο μοτέρ ντίζελ B47 θα κάνει πρεμιέρα κάτω από το καπό των 318d και 320d. Ο 6κύλινδρος κινητήρας B57 δεν θα διατεθεί παρά μόνον όταν λανσαριστεί η νέα 7 Series (G11), οπότε οι 330d και 335d xDrive θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το μοτέρ N57.

Όλες οι εκδόσεις της ανανεωμένης 3 Series MY2015 θα διαθέτουν νέες ρυθμίσεις στην ανάρτηση, πάντα υπό το προσφιλές πρίσμα της BMW για πιο δυναμική οδήγηση χωρίς συμβιβασμό στον τομέα της άνεσης.

Η ανανεωμένη BMW 3 Series, αναμένεται να λανσαριστεί εμπορικά τον προσεχή Ιούνιο με την τιμή της να κινείται στο ίδιο επίπεδο με αυτό του υφιστάμενου μοντέλου. Να θυμίσουμε ότι η 3 Series πέρυσι, το 2014, έκλεισε 40 χρόνια ζωής.

[Πηγή rendering Theophilus Chin]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube