Ανανεωμένα Ford C-Max και Grand C-Max

Ανανεωμένα Ford C-Max και Grand C-Max

Τα C-Max και Grand C-Max φρεσκάρονται, υιοθετούν τη μάσκα που χαρακτηρίζει τα μοντέλα της Ford και αποκτούν νέους κινητήρες.

Πιστή στο ραντεβού της, η Ford αποκάλυψε τις ανανεωμένες εκδόσεις των πολυμορφικών της C-Max (5θέσιο) και Grand C-Max (7θέσιο) λίγες μέρες πριν από την επίσημη πρώτη τους εμφάνιση στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού.

Οι πιο σημαντικές επεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν στο εμπρός μέρος. Η χαρακτηριστική μάσκα της Ford μετά τα Fiesta, Focus, Mondeo και S-Max τοποθετήθηκε και στο C-Max, ενώ τα νέα φωτιστικά σώματα ενσωματώνουν και φώτα ημέρας LED. Πίσω οι αλλαγές είναι πιο δυσδιάκριτες, με ελαφρώς διαφοροποιημένα φώτα. Το προφίλ των δύο μοντέλων παραμένει αναλλοίωτο, με το C-Max να διατηρεί τις συμβατικές και το Grand C-Max τις συρόμενες πίσω πόρτες.

Στο εσωτερικό των ανανεωμένων Ford C-Max και Grand C-Max συναντάμε ένα νέο τιμόνι και την 8ιντση οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων και πλοήγησης SYNC 2, η οποία μειώνει το πλήθος των κουμπιών στο ταμπλό. Στη διάθεση του οδηγού υπάρχουν πλέον ευκολίες όπως το hands-free άνοιγμα του χώρου αποσκευών που γνωρίσαμε στο Ford Kuga και ένα ραντάρ υπερήχων για την ανίχνευση κάθετα ερχόμενου οχήματος κατά την κίνηση με όπισθεν.

Στη βάση της γκάμας των Ford C-Max και Grand C-Max εξακολουθεί να βρίσκεται ο τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας 1.0 EcoBoost σε εκδόσεις 100 και 125 ίππων. Περισσότερη δύναμη και συγκεκριμένα 150 ή 182 PS προσφέρει ο νέος 1.5 EcoBoost. Τη θέση του πιο προσιτού diesel παίρνει ο νέος 1.5 TDCi με 120 PS, που αντικαθιστά τον 1.6 TDCi με τους 115 ίππους και πετυχαίνει 6% χαμηλότερη κατανάλωση και εκπομπές CO2 από εκείνον. Μάλιστα στο 5θέσιο C-Max θα διατίθεται και σε έκδοση ECOnetic με 95 PS και εκπομπές 99 gr CO2/km. Τη γκάμα κινητήρων ολοκληρώνει ένας 2.0 TDCi.

Περισσότερες πληροφορίες για τα νέα Ford C-Max και Grand C-Max θα μάθουμε στις 2 Οκτωβρίου, όταν θα παρουσιαστούν επίσημα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού.

[Πηγή: Ford]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube