2018 BMW X3: Εργοστασιακή… «κατασκοπεία»

2018 BMW X3: Εργοστασιακή… «κατασκοπεία»

Η BMW προλαβαίνει τους κατασκόπους και αποκαλύπτει η ίδια, επισήμως, «κατασκοπευτικές» φωτογραφίες της νέας X3.

H BMW αποκαλύπτει επίσημα «κατασκοπευτικές» φωτογραφίες της νέας BMW X3 που δοκιμάζεται στον Αρκτικό Κύκλο.

Είναι κάπως… οξύμωρο, ένας κατασκευαστής να κρατά ένα νέο μοντέλο καμουφλαρισμένο γιατί δεν θέλει να το παρουσιάσει ακόμη επίσημα, παρόλα αυτά να δημοσιεύει ο ίδιος μια gallery φωτογραφιών. Από την άλλη, μπορεί κάποιος να πει ότι έτσι ανοίγει έναν κύκλο δημοσιευμάτων κλιμακούμενης έντασης.

Είχαμε έτσι κι αλλιώς εντοπίσει την BMW Χ3 σε δοκιμές εξέλιξης, πριν το εργοστάσιο αποφασίσει να παίξει ρόλο κατάσκοπου για τον ίδιο του τον εαυτό. Στις εικόνες που βλέπουμε οι δοκιμές έλαβαν χώρα μόλις 56 km νότια του Βόρειου Πόλου. Οι συνθήκες που επικρατούν εκεί, σύμφωνα με το εργοστάσιο, είναι ιδανικές για τις δοκιμές εξέλιξης και το καλιμπράρισμα του συστήματος ελέγχου της δυναμικής συμπεριφοράς αλλά και των ηλεκτρονικών που καθορίζουν τη λειτουργία του συστήματος τετρακίνησης xDrive.

Η BMW ισχυρίζεται ότι η επόμενη Χ3 η οποία πιθανότατα θα παραχθεί και σε έκδοση Μ θα είναι εξαιρετικά ευέλικτη και ικανή σε δρόμους με στροφές ακριβώς λόγω αυτών των δοκιμών. Με διπλό χαρακτήρα, ασφαλή και διασκεδαστικό ταυτόχρονα. Αυτός είναι άλλωστε ο συμβολισμός αυτών των εικόνων, με το αυτοκίνητο να ντριφτάρει εντυπωσιακά στο χιόνι, σε κάποιες από αυτές. Και σε άλλες να κινείται με αυτοπεποίθηση, εύκολα, σαν να πατά σε καθαρή στεγνή άσφαλτο.

Είναι αναμενόμενο το αυτοκίνητο να έχει μεγαλώσει σε διαστάσεις σε σχέση με το προηγούμενο. Αλλά το αχανές λευκό φόντο δεν μας διευκολύνει να καταλάβουμε πόσο. Πάντως φαίνεται ότι αυτό που βλέπουμε είναι το τελικό μοντέλο, ότι η διαδικασία του σχεδιασμού των εξωτερικών επιφανειών τουλάχιστον, έχει ολοκληρωθεί. Τα φώτα εμπρός πίσω, τα νεφρά της μάσκας και το γενικό περίγραμμα είναι τυπικά της BMW Χ3, καθώς προφανώς το εργοστάσιο έχει προχωρήσει με την λογική της εξέλιξης της ίδιας ιδέας, και όχι με ριζοσπαστικό επαναπροσδιορισμό του σχεδιασμού. Μόλις αφαιρεθούν τα αυτοκόλλητα του καμουφλάζ θα αποκαλυφθούν οι λεπτομέρειες που θα δώσουν στην Χ3 την μοντέρνα εικόνα, συνδυασμένη με υψηλή τεχνολογία και κύρος.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube