Μοντέρνες πινελιές σε μια Jaguar E-type Series 3

Μοντέρνες πινελιές σε μια Jaguar E-type Series 3

Αυτή η E-type έχει αναβαθμιστεί με σύγχρονες λύσεις αλλά και σεβασμό στην ιστορία της, έτσι ώστε να μη θιγούν οι παραδοσιακού λάτρεις του μοντέλου.

Εκτός από αυτούς που διατηρούν ένα ιστορικό αυτοκίνητο σε όσο πιο γνήσια κατάσταση γίνεται, υπάρχουν κι εκείνοι που το αναβαθμίζουν με σύγχρονες λύσεις. Μια διαδικασία γνωστή ως restomod.

Αυτό έχει συμβεί και με τη συγκεκριμένη Jaguar E-type Series 3 του 1974. Η εταιρία με το αρκετά ξεκάθαρο όνομα… E-type UK, η οποία ειδικεύεται σε αναπαλαιώσεις και αναβαθμίσεις του πιο αγαπημένου μοντέλου της Jaguar, έχει αναλάβει να την εκσυγχρονίσει και να την κάνει πιο εύχρηστη για τον ιδιοκτήτη της, χωρίς να αλλοιώσει τον μοναδικό χαρακτήρα της. Ο κινητήρας της, για παράδειγμα, παραμένει ο γνήσιος V12 της Series 3.

Έχει δεχθεί όμως ένα πλήρες rebuild, και η χωρητικότητά του είναι αυξημένη από τα 5,3 στα 6,1 lt. Έχει εξοπλιστεί με… 12πετάλουδη εισαγωγή, με νέο σύστημα ψεκασμού και ανάφλεξης, καθώς και μια σύγχρονη ECU, ανώ ριζικά αναθεωρημένο είναι το σύστημα ψύξης. Ο κινητήρας αποδίδει περίπου 290 PS, και η δύναμη φτάνει στους πίσω τροχούς μέσα από ένα νέο κιβώτιο ταχυτήτων με πέντε σχέσεις.

E-Type UK Series 3

Η ανάρτηση είναι ρυθμιζόμενη, με νέες ράβδους στρέψης και αντιστρεπτικές, και φέρνει την Ε-type πιο κοντά στο έδαφος, ενώ μπροστά υπάρχουν 4πίστονες δαγκάνες της AP Racing. Έχει τοποθετηθεί ακόμα και καινούργια κρεμαγέρα, για καλύτερη αίσθηση στο τιμόνι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Jaguar φτιάχνει σήμερα έξι Lightweight E-type του 1963

Στο εσωτερικό, έχουν τοποθετηθεί νέα δερμάτινα καθίσματα, τα οποία φτιάχτηκαν με βάση τα θερμαινόμενα μιας Jaguar XJS. Παρότι το ταμπλό με ην πρώτη ματιά δεν δείχνει άκομψα μοντέρνο, ενσωματώνει κλιματισμό, αλλά και ηχοσύστημα με σύνδεση Bluetooth. Μαζί με την επιπλέον ηχομόνωση, κάνουν αυτή την E-type κατάλληλη ακόμα και για χρήση ως καθημερινό αυτοκίνητο.

[Πηγές: Car Throttle, E-Type UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube