Ford: Σκέψεις για ένα ακόμα ισχυρότερο Focus RS

Ford: Σκέψεις για ένα ακόμα ισχυρότερο Focus RS

Το νέο Focus RS είναι το πιο extreme χατσμπακ στην ιστορία της Ford. Απ’ ότι φαίνεται όμως, αυτό δεν είναι αρκετό για την φίρμα που καλοβλέπει και μια ισχυρότερη έκδοση RS500.

Δεν έχουμε προλάβει να χαρούμε ακόμα το απλό Focus RS και η Ford μας βάζει νέες φωτιές, καθώς η φίρμα φέρεται να έχει στα σκαριά μια ακόμα ισχυρότερη έκδοση για το μοντέλο της. Η έκδοση αυτή θα είναι στα πρότυπα του RS500 της προηγούμενης γενιάς του Focus RS και το πιθανότερο είναι να παραχθεί σε λίγα κομμάτια.

Στελέχη της εταιρείας ανέφεραν στο αυστραλέζικο Motor Mag, ότι η πιο extreme έκδοση του νέου Focus RS θα μπορούσε να είναι το «ταχύτερο σε επιτάχυνση χάτσμπακ στην ιστορία του αυτοκινήτου».

Ωστόσο, πέρα από την πρόθεση της Ford, όπως αυτή εκφράστηκε από τα στελέχη της, δεν υπάρχουν χειροπιαστές αποδείξεις για τη νέα έκδοση, ούτε φυσικά για τις διαφορές της από τo απλό Focus RS. Μπορούμε να υποθέσουμε ωστόσο, ότι η Ford θα προσπαθήσει να μειώσει περαιτέρω το βάρος του αυτοκινήτου αλλά και να αυξήσει την ισχύ του 4κύλινδρου τούρμπο κινητήρα των 2,3 λίτρων που σήμερα αποδίδει 350 PS.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Οδηγούμε το νέο Ford Focus RS 2.3 Ecoboost

Η μείωση του βάρους θα επιτευχθεί με τη χρήση ελαφρύτερων υλικών σε διάφορα σημεία του αυτοκινήτου. Δεν αποκλείεται έτσι να δούμε πολυκαρβονικά παράθυρα, περεταίρω χρήση αλουμινίου και carbon και… ξήλωμα περιττών υλικών από το εσωτερικό, όπως για παράδειγμα μερικών απ’ αυτών που χρησιμοποιούνται για την ηχομόνωση.

Όσον αφορά την ισχύ, η λογική λέει ότι η Ford θα ανεβάσει την ισχύ τόσο όσο χρειαστεί ώστε το Focus RS500 να είναι ταχύτερο από τα Audi RS3 και Mercedes-AMG A45, ενώ δεν αποκλείεται το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων να δώσει τη θέση του σε ένα αυτόματο διπλού συμπλέκτη.

[Πηγή: Motor Mag]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube