VW προς στελέχη: Μακριά από τις ΗΠΑ, κίνδυνος ισόβιας κάθειρξης

VW προς στελέχη: Μακριά από τις ΗΠΑ, κίνδυνος ισόβιας κάθειρξης

Η Volkswagen προτείνει στα στελέχη της που εμπλέκονται με κάποιο τρόπο στο σκάνδαλο dieselgate να αποφεύγουν τις ΗΠΑ υπό τον φόβο πιθανής σύλληψης.

Η VW συμβουλεύει τα κορυφαία στελέχη της να μην κάνουν κάποιο ταξίδι στις ΗΠΑ αν θέλουν να αποφύγουν το ενδεχόμενο σύλληψης, λόγω του σκανδάλου dieselgate.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, αρκετά κορυφαία στελέχη δέχτηκαν την παραπάνω οδηγία. Δεν αναφέρονται όμως συγκεκριμένα ονόματα. Έξι μεγάλα κεφάλια έχουν κατηγορηθεί για εμπλοκή στο σκάνδαλο χειραγώγησης ρύπων των κινητήρων TDI. Ένας από αυτούς, ο Oliver Schmidt συνελήφθη το περασμένο Σάββατο στο Μαϊάμι. Οι πηγές του Reuters αναφέρουν ότι ο Schmidt ήταν ένας από αυτούς που είχαν λάβει την οδηγία να μην πάνε στις ΗΠΑ. Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για 11 συνολικά κακουργήματα, τα οποία επισύρουν ποινή φυλάκισης 169 χρόνων.



Αυτή την εβδομάδα η VW συμφώνησε με την αμερικανική κυβέρνηση σε μια ρύθμιση η οποία προβλέπει την δήλωση ενοχής και την καταβολή 4,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η VW δεν είναι η μόνη εταιρεία που αντιμετωπίζει τέτοιου είδους προβλήματα. Οι αμερικανικές Αρχές διερευνούν τώρα και την FIAT Chryslery Automobiles. Η εταιρεία δηλώνει φυσικά αθώα, και ο Sergio Marchionne απαντά άκομψα στην Επιτροπή Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Πηγή Reuters

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube