Ο Sergio Marchionne αρνήθηκε με άκομψο και προκλητικό τρόπο τα περί σκανδάλου

Ο Sergio Marchionne αρνήθηκε με άκομψο και προκλητικό τρόπο τα περί σκανδάλου

Με σημερινή ανακοίνωσή της, η υπηρεσία περιβαλλοντικής προστασίας των ΗΠΑ (EPA) κατηγορεί τον όμιλο FCA (Fiat Chrysler Automobiles) για ενσωμάτωση παράνομου λογισμικού παραποίησης ρύπων σε συγκεκριμένα μοντέλα του με diesel κινητήρα.

Οι αμερικανικές Αρχές στρέφονται εναντίον του ομίλου Fiat Chrysler (FCA) σε μια υπόθεση που θυμίζει το σκάνδαλο με τους "πειραγμένους" κινητήρες diesel της Volkswagen, που ήρθε στην επικαιρότητα πριν από λίγους μήνες.

Σύμφωνα με την EPA, και όπως διαβάσατε αναλυτικά εδώ, το πρόβλημα αφορά στον 3λιτρο V6 κινητήρα EcoDiesel και σε 104.000 οχήματα με έτος παραγωγής το 2014, ελαφρά φορτηγά και SUV της αμερικανικής αγοράς, όπως το Dodge Ram και το Jeep Grand Cherokee.

Και ενώ η υπόθεση παίρνει το δρόμο της διερεύνησης και πιθανόν της δικαιοσύνης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου FCA, Sergio Marchionne, φρόντισε να τραβήξει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας με μια προκλητική και μη αναμενόμενη δήλωση, στην οποία, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ανέφερε ότι "Όποιος συγκρίνει τα ζητήματα εκπομπών ρύπων της Volskwagen με την Fiat Chrysler, καπνίζει παράνομες ουσίες"!

Δείτε και το σχετικό tweet του Reuters

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube