Volvo: Προσλαμβάνει 400 μηχανολόγους για την εξέλιξη νέων τεχνολογιών

Volvo: Προσλαμβάνει 400 μηχανολόγους για την εξέλιξη νέων τεχνολογιών

Η Volvo ανοίγει κι άλλο τα πανιά της προσλαμβάνοντας ανθρώπους που θα επιταχύνουν το βήμα της στην ανάπτυξη high tech τομέων.

Ύστερα από 9,3% αύξησης των πωλήσεών της παγκοσμίως για τον Ιούλιο, η Volvo βρίσκεται αισίως στον 14ο μήνα συνεχούς ανόδου.

Με την οικονομική ευρωστία που αυτό το δεδομένο εξασφαλίζει λοιπόν, η Σουηδική εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην πρόσληψη 400 μηχανολόγων. Σκοπός της είναι να τους στρατολογήσει στα πεδία της ανάπτυξης των τεχνολογιών της ηλεκτροκίνησης, της αυτόνομης οδήγησης και της ασφάλειας.

Αυτή η κίνηση είναι μια από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει ποτέ στην ιστορία της εταιρείας και σκοπό της έχει να την εδραιώσει ακόμα καλύτερα απέναντι -κυρίως- στο Γερμανικό premium ανταγωνισμό.

Διαβάστε ακόμα Αποκλειστικό: Το μικρό SUV της Volvo

Το μεγαλύτερο μέρος από το νέο ανθρώπινο δυναμικό θα έχει έδρα το κέντρο έρευνας και εξέλιξης της εταιρείας στο Γκέτενμποργκ, ισχυροποιώντας ακόμα περισσότερο το κεφάλαιο της αυτοκινητοβιομηχανίας για τη Σουηδία. Επίσης, αποσκοπεί και στο να καταστήσει την εταιρεία πρωτοπόρα στο κομμάτι της ηλεκτρονικών συστημάτων για το αυτοκίνητο.

Ιδιαίτερα μεγάλο βάρος θα πέσει και στην εξέλιξη της αυτόνομης οδήγησης, κάτι που γίνεται ήδη σε συνεργασία με την εταιρεία Uber.

Επίσης, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα εγκαινιάσει κι ένα ακόμα κέντρο R&D κοντά στο πανεπιστήμιο του Λαντ, όπου αρχικά θα απασχοληθούν 35 άτομα ξεκινώντας από τον επόμενο μήνα.

Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι η αύξηση των πωλήσεων της Volvo τους τελευταίους μήνες οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αυξημένη ζήτηση για το μεγάλο της SUV, το XC90.

Διαβάστε ακόμα Test drive: Volvo XC90 D5

Για όσους δεν το γνωρίζουν ήδη, μεγάλο ενδιαφέρον έχει και η πληροφορία ότι το 2010 η Volvo πέρασε από την κατοχή της Ford στην κινέζικη Geely, της οποίας τα κεφάλαια εκμεταλλεύτηκε με τέτοιο τρόπο ώστε σήμερα να βρίσκεται σε μια από τις καλύτερες φάσεις της ιστορίας της.

[Πηγή Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube