Νέα Bentley Continental GT3-R

Νέα Bentley Continental GT3-R

Νέα σπορ συλλεκτική έκδοση για το GT της Bentley.

Η νέα έκδοση είχε σαν πηγή έμπνευσης την αγωνιστική GT3 των 800.000 ευρώ και σύμφωνα με την Bentley είναι το απόλυτο GT.

Θα παραχθεί μόνο σε 300 κομμάτια, είναι 2θέσιο και έχει τον 4λιτρο biturbo V8 των απλών εκδόσεων, με απόδοση όμως 580 ίππων στις 6.000 rpm και 71,4 kgm ροπής στις 1.700 rpm. Συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο οχτώ σχέσεων και στέλνει την δύναμη και στους τέσσερις τροχούς. Είναι 100 kg ελαφρύτερη από την V8 S και επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 3,8 sec, ενώ για πρώτη φορά τοποθετήθηκε σε Bentley ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου και κατανομής της ροπής που φτάνει στους πίσω τροχούς.

Η αερανάρτηση και τα ηλεκτρονικά βοηθήματα έχουν ρυθμιστεί με γνώμονα την γρήγορη οδήγηση και την σπορ αίσθηση, ενώ τα ειδικά εξελιγμένα ελαστικά της Pirelli που ντύνουν τους ελαφριές ζάντες των 21” αποτελούν ειδική παραγγελία. Η επιβράδυνση “βασίζεται” σε κεραμικούς δίσκους (420 mm εμπρός με 8πίστονες δαγκάνες και 356 mm πίσω). Ακόμα, η νέα εξάτμιση είναι από τιτάνιο και δεν βοηθά μόνο την μελωδία του biturbo V8, αλλά και την εξοικονόμηση βάρους (-7 kg).

Το 2θέσιο εσωτερικό είναι ντυμένο με δέρμα, alcantara, αλουμίνιο και ανθρακονήματα, ενώ δεν λείπει το ταμπελάκι με τον αύξοντα αριθμό.

Οι παραγγελίες για τη νέα σπορ έκδοση της Continental GT έχουν ξεκινήσει και οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν προς τα τέλη του 2014.

[Πηγή: Bentley Motors]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube