Τετραπληγικός οδηγεί Corvette με το κεφάλι!

Τετραπληγικός οδηγεί Corvette με το κεφάλι!

Παράλυτος πρώην οδηγός αγώνων θα είναι ο πρώτος που θα πάρει άδεια οδήγησης ημιαυτόνομου οχήματος στη Nevada των ΗΠΑ.

Ο Sam Schmidt, πρώην αγωνιζόμενος με μονοθέσια IndyCar, έμεινε τετραπληγικός μετά από ατύχημα σε δοκιμές το 2000.

Ο Schmidt είναι ο ιδιοκτήτης της αγωνιστικής ομάδας Verizon στο IndyCar Series και σύντομα θα καθίσει πίσω από το τιμόνι μιας Chevrolet Corvette Stingray με ειδικές μετατροπές από την Arrow Electronics ώστε να μπορεί να την οδηγεί στους δημόσιους δρόμους.

Η Arrow έχει εξελίξει το αυτοκίνητο έτσι ώστε ο Schmidt να μπορεί να επιταχύνει φυσώντας μέσα σε ένα σωλήνα ο οποίος είναι προσαρμοσμένος στο κεφάλι του. Θα μπορεί να φρενάρει ρουφώντας από τον σωλήνα και να στρίβει χάρη σε τέσσερις κάμερες υπερύθρων που παρακολουθούν συνεχώς τις κινήσεις του κεφαλιού του.

Ο Schmidt έχει οδηγήσει την Corvette πολλές φορές αφότου ξεκίνησε το όλο πρότζεκτ, το 2014. Την έχει οδηγήσει μάλιστα στη θρυλική ανάβαση του Pikes Peak, και στις πίστες αγώνων του Long Beach και της Ινδιανάπολης!

Τώρα θα μπορεί να την οδηγεί και στους δημόσιους δρόμους της Nevada.

Σε επίσημη ανακοίνωση των αξιωματούχων του υπουργείου Συγκοινωνιών της Nevada, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Las Vegas Review Journal, αναφέρεται: «Η Nevada ηγείται του έθνους στην προώθηση αυτόνομων και ημιαυτόνομων τεχνολογιών οχημάτων, οι οποίες μπορεί να προσφέρουν κινητικότητα και ανεξαρτησία σε ανθρώπους με σωματικές αναπηρίες, συμπεριλαμβανομένων των τραυματιών πολέμου μας».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube