Tamiya Wild One MAX, παιχνιδάκι για (πλούσιους) μεγάλους [video]

Tamiya Wild One MAX, παιχνιδάκι για (πλούσιους) μεγάλους [video]

Στο Goodwood Festival of Speed, η The Little Car Company θα παρουσιάσει το τελευταίο μοντέλο της, το Tamiya Wild One Max. Ένα ηλεκτρικό μπάγκι που βασίζεται σε δημοφιλές τηλεκατευθυνόμενο της δεκαετίας του ’80.

Tamiya Wild One MAX

Τα αυτοκίνητα με τηλεχειρισμό βασίζονται συχνά σε πραγματικά οχήματα, αλλά μπορεί να συμβαίνει και το αντίστροφο. Για του λόγου το ασφαλές, το Tamiya Wild One Max, ένα 100% ηλεκτρικό μπάγκι που θα παρουσιάσει η βρετανική εταιρεία The Little Car Company στο Goodwood Festival of Speed που θα πραγματοποιηθεί 13-16 Ιουλίου 2023. 

Όσοι ήταν παιδιά στα 70s και τα 80s, ίσως θυμούνται το Tamiya Wild One. Το τηλεκατευθυνόμενο αυτοκίνητο του Ιάπωνα ειδικού που λανσαρίστηκε το 1985 και γνώρισε τέτοια παγκόσμια επιτυχία που επαναλανσαρίστηκε το 2012.

Η Little Car Company, η οποία συνήθως κατασκευάζει αναπαραγωγές εμβληματικών αυτοκινήτων όπως η Bugatti Type 35, η Aston Martin DB5 ή η Ferrari 250 Testa Rossa σε κλίμακα 3:4, συνεργάστηκε με την ιαπωνική Tamiya για να κατασκευάσει αυτή τη φορά μια (πολύ) μεγαλύτερη έκδοση.

Με τιμή εκκίνησης τις €41.000 χωρίς ΦΠΑ, το Tamiya Wild One Max αποτελεί αναμφισβήτητα ένα ακριβό «παιχνίδι»

Tamiya Wild One MAX

Σε αντίθεση λοιπόν με το ορίτζιναλ Wild Max, σε αυτό μπορείτε επίσης να καθίσετε. Όπως και άλλα μοντέλα της The Little Car Company (και το τηλεκατευθυνόμενο πρωτότυπο), το Tamiya Wild One Max είναι ηλεκτρικό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τηλεκατευθυνόμενο Toyota Hilux Bruiser 1:10 εναντίον Toyota Hilux Bruiser 1:1 [video]

Ο ηλεκτροκινητήρας του Tamiya Wild One Max αποδίδει μέγιστη ισχύ 28 kW (περίπου 38 PS), που του επιτρέπει να φτάσει σε τελική ταχύτητα τα 100 km/h. Οι οκτώ μπαταρίες -οι οποίες, όπως και η μπαταρία της τηλεκατευθυνόμενης έκδοσης, μπορούν να αφαιρεθούν για επαναφόρτιση- έχουν συνδυασμένη χωρητικότητα 14,4 kWh, δίνοντας εκτιμώμενη αυτονομία 200 km στον δρόμο ή 110 km σε ανώμαλο έδαφος.

Tamiya Wild One MAX

Όπως και το τηλεκατευθυνόμενο Wild One, αυτό το μεγάλο μπάγκι είναι επίσης κατάλληλο για οδηγικές αναζητήσεις εκτός ασφάλτου. Και αυτό χάρη στην απόσταση από το έδαφος που είναι 27 πόντοι και τις γωνίες προσέγγισης, ράμπας και αναχώρησης, 34,1ο, 28,4ο και 50,8ο αντίστοιχα. 

Μια απόλαυση που επιπλέον μπορείς να τη μοιράζεσαι, καθώς το Tamiya Wild One Max, με μήκος 3,6 m και πλάτος ένα μέτρο, μπορεί να φιλοξενήσει δύο μπάκετ Cobra. Κατά τα λοιπά, το τεχνικό φύλλο περιλαμβάνει δισκόφρενα Brembo και στις τέσσερις γωνίες, ρυθμιζόμενα αμορτισέρ Bilstein, ελατήρια Eibach και χωμάτινα λάστιχα Maxxis. Το δε αμάξωμα του Tamiya Wild One Max είναι κατασκευασμένο από πολυανθρακικό υλικό.

Tamiya Wild One MAX

Όσοι παραγγείλουν το Tamiya Wild One Max με το Road Pack (αποτελούμενο από παρμπρίζ με υαλοκαθαριστήρες, καθρέφτες, λασπωτήρες, φώτα και φλας) θα επιτρέπεται επίσης να το οδηγούν σε δημόσιο δρόμο. Αλλά ακόμα και χωρίς αυτό το Road Pack, θα πρέπει να πληρώσετε €41.000 χωρίς ΦΠΑ... Τα πρώτα 100 Tamiya Wild One Max θα παραδοθούν επίσης ως έκδοση λανσαρίσματος, με άγνωστη προσώρας την τιμή τους.

Ωστόσο, αυτή η περιορισμένη έκδοση ξεχωρίζει από το ανθρακονημάτινο ταμπλό με αναμνηστική πλακέτα «Launch Edition», κλειδί επίσης από ανθρακόνημα, σπέσιαλ αυτοκόλλητα καθώς και ένα τηλεχειριζόμενο αντίγραφο κλίμακας 1:10 που επανακατασκευάζεται ειδικά για την περίσταση. 

Tamiya Wild One MAX

Η χειροποίητη παραγωγή του Tamiya Wild One Max από την The Little Car Company θα ξεκινήσει στις αρχές του 2024. Και για όποιος νοσταλγούν το πρωτότυπο Tamiya Wild One, ας δουν το διαφημιστικό κλιπάκι από τη δεκαετία του ’80…
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube