smart: Ψάχνει επενδυτές… αξίας 1 δισ. δολαρίων

smart: Ψάχνει επενδυτές… αξίας 1 δισ. δολαρίων

Η Mercedes-Benz και το Zhejiang Geely Holding Group Co. αναζητούν επενδυτές που θα ρίξουν φρέσκο χρήμα στα ταμεία της smart, αποκτώντας μετοχές, αξίας 1 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας πρόσφατα, η Mercedes-Benz αλλά και ο μεγαλομέτοχος πλέον της smart, το Geely Group, έχουν βγει στην αγορά αναζητώντας «funds» που θα επενδύσουν 500 έως 1 δισ. δολάρια στην εταιρεία, αποκτώντας φυσικά και το αναλογούν μερίδιο στο μετοχικό συμβούλιο της smart.

Η αξία της εταιρείας υπολογίζεται κοντά στα 5 δισ. δολάρια ή τουλάχιστον τόσο κοστολογεί το εμπορικό σήμα ο Όμιλος Geely, ο οποίος πιστεύει ότι εύκολα ή δύσκολα θα βρεθούν επενδυτές είτε από τον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας είτε από μεγάλα επενδυτικά funds.

smart

Η Geely αναφέρει ότι οι υποψήφιοι επενδυτές θα πρέπει να είναι σε θέση να αναγνωρίσουν τις προοπτικές που έχει η εταιρεία και θα ποντάρουν τα χρήματα τους με στόχο την ανάπτυξη της φίρμας και φυσικά τη μεγιστοποίηση των κερδών τους.

Η smart, έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό ότι θα κατασκευάζει πλέον μόνο ηλεκτρικά μοντέλα, ενώ στο προσεχές διάστημα θα παρουσιάσει και επίσημα, το πρώτο δείγμα γραφής της νέας εποχής, το ηλεκτρικό crossover smart Concept #1 στην έκδοση παραγωγής του.

Τόσο η Mercedes-Benz όσο φυσικά και το Geely Group ποντάρουν πολλά στο rebranding της smart και πιστεύουν ακράδαντα ότι τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα που θα εμπλουτίσουν την γκάμα της εταιρείας θα κάνουν θραύση στο νεανικό κοινό της Κίνας αλλά και των υπολοίπων μεγάλων αγορών του πλανήτη.  

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube