Σκοτώθηκε σε τραγικό δυστύχημα ο πρόεδρος της Total

Σκοτώθηκε σε τραγικό δυστύχημα ο πρόεδρος της Total

Το ιδιωτικό αεροσκάφος του συγκρούστηκε με εκχιονιστικό μηχάνημα σε ρωσικό αεροδρόμιο την ώρα που τροχοδρομούσε- Ο οδηγός του εκχιονιστικού ήταν μεθυσμένος

Σε ένα τραγικό όσο και άκρως περίεργο δυστύχημα σκοτώθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της πετρελαϊκής εταιρείας Total.

O 63χρονος Κριστόφ ντε Μαρτζερί και τρία ακόμη άτομα επέβαιναν σε ιδιωτικό αεροπλάνο τύπου Falcon jet-50 το οποίο καθώς τροχοδρομούσε στο αεροδρόμιο Βνούκοβο, νοτιοδυτικά της Μόσχας συγκρούστηκε με εκχιονιστικό μηχάνημα. Όπως έγινε γνωστό αργότερα, ο οδηγός του εκχιονιστικού ήταν μεθυσμένος όμως δεν έχει διευκρινιστεί αν αυτός ήταν ο υπαίτιος του δυστυχήματος.
 
Οι αρχές του αεροδρομίου εξέδωσαν μια ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν πως «απόψε, ένα αεροπλάνο συνετρίβη όταν συγκρούστηκε στο διάδρομο προσγείωσης με ένα μηχάνημα εκχιονισμού. Τρία μέλη του πληρώματος και ένας επιβάτης είναι νεκροί. Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο επιβάτης είναι ο επικεφαλής της Total Κριστόφ ντε Μαργκερί».
 
Παράλληλα οι αρχές του ρωσικού αεροδρομίου, όμως, ανέφεραν ότι τη στιγμή της απογείωσης του αεροσκάφους το οποίο θα μετέβαινε στο Παρίσι η ορατότητα ήταν στα 350 μέτρα.
 
Ο Κριστόφ ντε Μαργκερί που ήταν γνωστός με το προσωνύμιο «Big Moustache» -για το χαρακτηριστικό λευκό μεγάλο μουστάκι του- πήρε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Total το 2010, μετά από μια σημαντική καριέρα στο γαλλικό γίγαντα του πετρελαίου. 
 
Σε ανακοίνωσή της η Total Group αναφέρει: «Η Total Group επιβεβαιώνει με μεγάλη συγκίνηση και θλίψη ότι ο διευθύνων σύμβουλός της, Κριστόφ ντε Μαργκερί πέθανε χθες το βράδυ λίγο μετά τις 22:00 (ώρα Παρισιού) σε αεροπορικό δυστύχημα στο αεροδρόμιο Βνούκοβο στη Μόσχα μετά από σύγκρουση του αεροσκάφους με ένα εκχιονιστικό μηχάνημα. Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα τρία άτομα από το πλήρωμα του αεροσκάφους ο οδηγός του οχήματος και ο Κριστόφ ντε Μαργκερί. Οι σκέψεις της διοίκησης και των εργαζομένων του ομίλου Total είναι στη σύζυγο, τα παιδιά και τους φίλους του Κριστόφ ντε Μαργκερί και στις οικογένειες των τεσσάρων άλλων θυμάτων».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube