Škoda: Η αύξηση στους μισθούς απορρίφθηκε από τα τσεχικά συνδικάτα

Škoda: Η αύξηση στους μισθούς απορρίφθηκε από τα τσεχικά συνδικάτα

Τα συνδικάτα στα εργοστάσια της Škoda στην Τσεχία απέρριψαν της προσφορά της αυτοκινητοβιομηχανίας στην αύξηση των μισθών και προετοιμάζονται για απεργία διαρκείας.

Λεπτομέρειες για την προσφορά δεν έχουν ανακοινωθεί, αλλά τα συνδικάτα δήλωσαν ότι μόλις έφτανε απλώς για να καλύψοει το ποσοστό πληθωρισμού της χώρας, μόλις πάνω από 2% -υπό τον όρο ότι οι εργαζόμενοι θα συμφωνήσουν σε ένα μεταβλητό μοτίβο στις βάρδιες.

«Η προσφορά για την αύξηση των μισθών από τον εργοδότη είναι προς το παρόν μηδενική, επειδή οι γελοίες αρχικές προτάσεις της εταιρείας βασίστηκαν στην εισαγωγή ενός άτυπου συστήματος στις βάρδιες», ανέφεραν τα συνδικάτα σε δήλωσή του την περασμένη Πέμπτη.

Εκπρόσωπος της Škoda αρνήθηκε να σχολιάσει τις διαπραγματεύσεις. Το διοικητικό συμβούλιο της Škoda θα συζητήσει την κατάσταση στις 19 Φεβρουαρίου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ VW Group 2017: 10,7 εκατ. παραδόσεις, 4% αύξηση στις παγκόσμιες πωλήσεις

Να σημειώσουμε ότι η Škoda έχει εξελιχτεί στη δεύτερη πιο κερδοφόρα φίρμα του Volkswagen Group από πλευράς λειτουργικού περιθωρίου κέρδους. Το 2017 αναφέρεται ως ένα ακόμη ρεκόρ για την εταιρεία με παγκόσμιες πωλήσεις αυξημένες κατά 6,6% σε σχέση με το 2016, φτάνοντας τα 1,2 εκατομμύρια αυτοκίνητα.

Τα τσεχικά εργοστάσια της Škoda αντιπροσώπευσαν το 60,7% της παραγωγής αυτοκινήτων της χώρας το 2017, ακολουθούμενα από αυτά της Hyundai και από την κοινοπραξία Toyota και Groupe PSA. Τα αυτοκίνητα Škoda κατασκευάζονται επίσης σε εργοστάσια του VW Group στην Κίνα, στην Ινδία και στη Ρωσία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube