Σκάνδαλο VW Group: 700.000 αυτοκίνητα της SEAT προς ανάκληση

Σκάνδαλο VW Group: 700.000 αυτοκίνητα της SEAT προς ανάκληση

Ο ισπανικός κλάδος του VW Group, η SEAT ανακοίνωσε ότι περίπου 700.000 αυτοκίνητά της είναι εξοπλισμένα με το παράνομο λογισμικό που χειραγωγούσε τις επίσημες τυποποιημένες μετρήσεις για τους ρύπους στους κινητήρες ντίζελ του ομίλου

Ύστερα από την ανακοίνωση και της SEAT έχουμε πλέον ολοκληρωμένη εικόνα για όλα όσα αυτοκίνητα εμπλέκονται στα σκάνδαλο ρύπων του VW Group: Πέντε εκατομμύρια Volkswagen, 2,1 εκατ. Audi, 1,2 εκατ. Škoda, 1,8 εκατ. ελαφρά επαγγελματικά VW και 700.000 SEAT.

Στο σύνολο 10,8 εκατ. αυτοκίνητα έχουν εξοπλιστεί με αυτό που αποκαλείται «συσκευή παράκαμψης» και επενέβαινε όταν το αυτοκίνητο έμπαινε στη ρουτίνα μετρήσεων, μειώνοντας δραστικά τους ρύπους σε σχέση με αυτούς που εξέπεμπε στη ρεαλιστική χρήση στο δρόμο.

Η SEAT αναφέρει από τα 700.000 αυτοκίνητά της που χρησιμοποιούν το παράνομο software, περισσότερα από 3.000 είναι απούλητα και ήδη τα δέσμευσαν στις αντιπροσωπείες ή στους τελωνειακούς χώρους. Η Volkswagen ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι όλα τα παράτυπα αυτοκίνητα θα ανακληθούν και θα υποστούν τις απαραίτητες τροποποιήσεις και αποκαταστάσεις.

[Πηγή SEAT μέσω reuters.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube