Σκάνδαλο VW Group: 1,2 εκατ. Škoda TDI με παράνομο λογισμικό

Σκάνδαλο VW Group: 1,2 εκατ. Škoda TDI με παράνομο λογισμικό

H Škoda αποκάλυψε ότι 1,2 εκατ. αυτοκίνητά της με κινητήρα TDI με παράνομη «συσκευή παράκαμψης» έχουν βγει από τις γραμμές παραγωγής.

Δεν πέρασαν ούτε δύο ώρες αφότου η Audi ανακοίνωσε ότι 2,1 εκατ. αυτοκίνητά της TDI έχουν «φορτωμένο» το παράνομο λογισμικό που χειραγωγεί τις τυποποιημένες μετρήσεις εκπομπών ρύπων, και η Škoda έσπευσε να ανακοινώσει ότι το αναλογούν νούμερό της είναι 1,2 εκατ. αυτοκίνητα.

Οπότε μέχρι στιγμής, από τα περίπου ένδεκα εκατομμύρια αυτοκίνητα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο του VW Group για παραπλάνηση των αρχών και των καταναλωτών σχετικά με τις εκπομπές ρύπων στους κινητήρες ντίζελ TDI, έχουμε και λέμε: VW πέντε εκατομμύρια αυτοκίνητα, Audi 2,1 εκατ. και Škoda 1,2 εκατ. αυτοκίνητα.

Εκείνο που μπορούμε να υποθέσουμε πέραν πάσης αμφιβολίας, είναι ότι τις προσεχείς ώρες αναμένεται και η ανακοίνωση της SEAT για τα δικά της «παράνομα» TDI με το ένοχο λογισμικό της Bosh που φτιάχτηκε, όπως λέει  η ίδια, μόνο για διαδικασίες δοκιμών και όχι για αυτοκίνητα παραγωγής και είχε προειδοποιήσει σχετικά τον όμιλο VW.

[Πηγή Škoda μέσω reuters.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube