Ρεκόρ στο Nürburgring για το Honda Civic Type R με 7’50’’63 [video]

Ρεκόρ στο Nürburgring για το Honda Civic Type R με 7’50’’63 [video]

Σύμφωνα με τη Honda το νέο Civic Type R είναι πλέον το γρηγορότερο προσθιοκίνητο στο Nürburgring Nordschleife, αν και υπάρχουν ερωτηματικά...

Το νέο Honda Civic Type R επιχειρεί να δώσει τέλος στην κόντρα των Renault Megane R.S. 275 Trophy R και Seat Leon Cupra 280 στο Nürburgring Nordschleife αφού φαίνεται πως είναι σημαντικά γρηγορότερο και από τα δύο, σταματώντας το χρονόμετρο στα 7’50’’63. Αλλά μάλλον βιάστηκε.

Για την ακρίβεια ο χρόνος αυτός είχε επιτευχθεί τον περασμένο Μάρτιο από ένα πρωτότυπο εξέλιξης του νέου Honda Civic Type R, το οποίο όμως σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρία είχε ταυτόσημα τεχνικά χαρακτηριστικά με το μοντέλο παραγωγής. Αν και μια διαφορά που φαίνεται και στο video που έδωσε στη δημοσιότητα η Honda είναι το πλήρες roll cage που φορούσε το πρωτότυπο, για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με την εταιρία είχε αφαιρεθεί το a/c, το ηχοσύστημα και το κάθισμα του συνοδηγού για να επανέλθει το συνολικό του βάρος στα κανονικά επίπεδα. Το αυτοκίνητο φορούσε λάστιχα δρόμου σε διάσταση 235/35R19, όπως το Civic Type R παραγωγής. Για την ακρίβεια πραγματοποιούνταν δοκιμές εξέλιξης των ελαστικών που φτιάχτηκαν ειδικά για το μοντέλο όταν επιτεύχθηκε το ρεκόρ.

Πέρα από τα παραπάνω, στο video του γύρου-ρεκόρ υπάρχει μια ασυνέχεια. Στην τελευταία στροφή του γύρου, περίπου στο 7’57’’, το αυτοκίνητο μπαίνει γρήγορα και φαίνεται να υποστρέφει ολοταχώς για έξοδο. Εκείνη τη στιγμή το πλάνο κόβεται και είναι αρκετά σαφές ότι σε αυτό το σημείο έχει προστεθεί η λήψη από κάποιον άλλο γύρο, όπου το Civic φαίνεται να στρίβει κανονικά.

Είναι ξεκάθαρο ότι εφόσον το Honda Civic Type R έχει διαγράψει τόσο γρήγορα τα 20,8 km του Nürburgring Nordschleife δεν γίνεται να χάσει στην τελευταία στροφή τόσο χρόνο ώστε να χάσει και το ρεκόρ. Όμως είναι γεγονός ότι ο χρόνος των 7’50’’63 που ανακοινώθηκε προκύπτει από υπολογισμούς της Honda, και δεν αναφέρεται σε κάποιον πραγματικό, πλήρη γύρο.

Προς τιμήν της, η Honda αναγνωρίζει ότι υπάρχουν τα παραπάνω ερωτηματικά και δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της. Δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα στείλει ένα κανονικό Civic Type R παραγωγής στο Nürburgring Nordschleife μέσα στο 2015 για να πετύχει και τυπικά, με κάθε επισημότητα το ρεκόρ. Και δεν έχουμε κανέναν λόγο να πιστεύουμε ότι δεν θα τα καταφέρει.

[Πηγή: Honda]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube