Main menu

Γιάννης Κουτσουφλάκης
Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2018 - 3:05μμ

Προσωπικό VW: Δεν πείθεται για αλλαγή κουλτούρας της εταιρείας

Η προσπάθεια του Ομίλου Volkswagen για βελτίωση της λογοδοσίας έχει σημειώσει πρόοδο, δήλωσε ο κορυφαίος εκπρόσωπος του εργοταξίου, Bernd Osterloh.

Σχεδόν τα δύο τρίτα του προσωπικού βλέπουν «χωρίς βελτίωση» την εταιρική κουλτούρα της VW, περίπου δυόμισι χρόνια ύστερα από την αποκάλυψη της απάτης για τις εκπομπές ντίζελ.

Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του εργατικού συμβουλίου, Bernd Osterloh, την περασμένη Πέμπτη, επικαλούμενος τα αποτελέσματα έρευνας άνω των 51.000 εργαζομένων που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο στα γερμανικά εργοστάσια.

Η προσπάθεια της VW να γίνει πιο διαφανής και να βελτιώσει την αντιμετώπιση προβλημάτων θεωρείται από τους επενδυτές ως βασικό μέρος της ικανότητας της αυτοκινητοβιομηχανίας να ανακτήσει την εμπιστοσύνη και να αποφύγει τυχόν μελλοντικά σκάνδαλα.

Η δυσαρέσκεια των εργαζομένων της VW με τη διοίκηση θα μπορούσε να ωθήσει τους ηγέτες του εργατικού δυναμικού να υιοθετήσουν πιο σκληρή στάση στις σχέσεις τους με τα κορυφαία στελέχη.

«Η αλλαγή πολιτισμού για εμάς παραμένει μόνιμο μέλημα στο χώρο εργασίας», ανέφερε ο Osterloh την περασμένη Πέμπτη σε σχόλια που δημοσιεύθηκαν στο εσωτερικό δίκτυο επικοινωνιών της VW.

Ο επικεφαλής του ανθρώπινου δυναμικού της VW Karlheinz Blessing, ο οποίος εξουσιοδοτήθηκε για να ηγηθεί αυτής της αλλαγής στην κουλτούρα, δήλωσε ότι ο μετασχηματισμός χρειάζεται πιο ευρεία υποστήριξη για να επιτύχει.

«Έχουμε πει όλο αυτό το διάστημα ότι μια αλλαγή στην κουλτούρα δεν μπορεί να εφαρμοστεί βραχυπρόθεσμα, απαιτεί χρόνο και δεν είναι επίσης έργο ενός ατόμου ή μεμονωμένων συμμετεχόντων», ανέφερε σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε εσωτερικά. «Όλοι οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να εισφέρουν σε αυτή την αλλαγή πολιτισμού».

Λαμβάνοντας υπόψη τη συνεχιζόμενη ροή αρνητικών ειδήσεων για τη VW με τις τελευταίες αποκαλύψεις των δοκιμών ντίζελ σε πιθήκους και ανθρώπους που χρηματοδοτήθηκαν από τη VW και οι έφοδοι των εισαγγελέων στην Audi, δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι το κλίμα μεταξύ του προσωπικού φορτίζεται αρνητικά, δήλωσε ο Blessing. «Με τους αρνητικούς τίτλους να μας εκπλήσσουν καθημερινά, θα ήταν απορίας άξιο αν δεν επηρεαζόμασταν συναισθηματικά», είπε. «Μπορούμε μόνο να ζητήσουμε συγγνώμη από το προσωπικό γι’ αυτό που πρέπει να αντιμετωπίζουν, αν και δεν είμαστε οι δημιουργοί αυτών των ειδήσεων».

Επιπλέον, ο Osterloh, ο οποίος επιδιώκει την επανεκλογή του ως πρόεδρου του εργατικού συμβουλίου τον επόμενο μήνα, δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι επικρίνουν την εσωτερική επικοινωνία της διοίκησης και εξέφρασε τις ανησυχίες του σχετικά με την ασφάλεια της εργασίας και τις συνθήκες συνταξιοδότησης.

Κάθε αναγνώστης του drive.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam).
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Σχεδιασμός, Ανάπτυξη και Φιλοξενία