«Επαίσχυντα» τα τεστ της VW σε πιθήκους, λέει ο οικονομικός διευθυντής της

«Επαίσχυντα» τα τεστ της VW σε πιθήκους, λέει ο οικονομικός διευθυντής της

«Εξετάζουμε αυτό το θέμα και είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε μέχρι τον πάτο», δήλωσε ο Frank Witter, «ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι απαραίτητα και αποδεχτό».

Ο όμιλος Volkswagen είναι αποφασισμένος να ανακαλύψει πώς η αυτοκινητοβιομηχανία συμμετείχε σε εργαστηριακές δοκιμές, όπου πίθηκοι εξαναγκάζονταν να εισπνεύσουν τοξικά καυσαέρια ντίζελ, δήλωσε ο επικεφαλής χρηματοοικονομικών της VW, Frank Witter.

Τα καλά οικονομικά αποτελέσματα και η επιτυχημένη επιχειρηματική στρατηγική ήταν «άχρηστα» χωρίς ηθική εταιρική συμπεριφορά, δήλωσε ο Witter, προσθέτοντας ότι ο ρόλος της VW στις δοκιμές ήταν επαίσχυντος για τη αυτοκινητοβιομηχανία.

Οι παρατηρήσεις του Witter έγιναν την περασμένη Πέμπτη στο συνέδριο της αυτοκινητοβιομηχανίας CAR αφού αντικατέστησε στο βήμα το διευθύνοντα σύμβουλο του VW Group, Matthias Mueller, ως κεντρικού ομιλητή. Ο Müller ακύρωσε την εμφάνισή του επειδή κλήθηκε στο Salzburg στην Αυστρία, στα γραφεία της οικογένειας Porsche-Piëch που αποτελούν την πλειοψηφία των μετόχων της VW, για να εξηγήσει το ιστορικό των δοκιμών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Παύθηκε ο επικεφαλής λομπίστας της VW ύστερα από τις αποκαλύψεις για πειράματα

Το εποπτικό συμβούλιο της VW θα συναντηθεί στο τέλος του μήνα για να ακούσει τα αποτελέσματα της έρευνας, ανέφερε η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

«Εξετάζουμε αυτό το θέμα και είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε μέχρι τον πάτο», δήλωσε ο Witter, προσθέτοντας ότι η διοίκηση της VW έπρεπε να δημιουργήσει μια εταιρική ατμόσφαιρα στην οποία όλοι οι εργαζόμενοι θα ενεργούσαν υπεύθυνα. «Ότι είναι νόμιμο δεν είναι απαραίτητα και αποδεχτό», δήλωσε ο Witter –πάει κατά το «ελληνικό» ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες έκαναν πειράματα και σε ανθρώπους με ρύπους ντίζελ 

Παρά τα «τρομερά λάθη», ο Witter δήλωσε ότι η επιχείρηση της VW είναι εξαιρετικά στιβαρή. Τα εμπορικά σήματα του ομίλου, τα οποία περιλαμβάνουν τα Audi, Porsche, Skoda και SΕΑΤ, παρέδωσαν συνολικά 10,74 εκατ. οχήματα το 2017 και τα οικονομικά αποτελέσματά του φαίνονται στέρεα.

Παρόλα αυτά, «μια στρατηγική χωρίς πολιτισμό είναι άχρηστη», δήλωσε ο Witter, προσθέτοντας ότι υπάρχουν μόνο λίγοι άνθρωποι στη Volkswagen που εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα επιστρέψει στις παλιές συνήθειές της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H Volkswagen για τα πειράματα σε ανθρώπους: Δεν πάθανε και τίποτα…

Η VW θα δώσει στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα του 2017 στις 17 Μαρτίου. Η εταιρεία σημείωσε άνοδο κατά 7% το πρώτο 9μηνο, ενώ τα λειτουργικά κέρδη της αυξήθηκαν κατά 17%.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube