Πώς θα ήταν μια Toyota GR Corolla Group B;

Πώς θα ήταν μια Toyota GR Corolla Group B;

Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα μας δίνει ο καλλιτέχνης Khyzyl Saleem μετά από σχετική ανάθεση της Toyota UK.

Με το Toyota GR Yaris να κυκλοφορεί ήδη, και έντονη φημολογία γύρω από μια πιθανή GR Corolla μέσα στα επόμενα χρόνια, ο ψηφιακός καλλιτέχνης Khyzyl Saleem, γνωστός από τις ακραίες σχεδιαστικές επεμβάσεις του σε παλιά και καινούρια αυτοκίνητα παραγωγής (όπως αυτό το Golf II GTI και αυτό το Renault Clio), δημοσίευσε ένα τρισδιάστατο μοντέλο μιας Corolla με αεροδυναμικό πακέτο που θυμίζει αγωνιστικό Group B!

Το project ξεκίνησε όταν η Toyota UK ανάθεσε στον Khyzyl να σχεδιάσει ένα αυτοκίνητο με τα σήματά της. Μετά από ψηφοφορία του κοινού, ο καλλιτέχνης που έχει περισσότερους από 721.000 followers στο Instagram δημιούργησε την Corolla Group B που βλέπετε στις φωτογραφίες, παίρνοντας έμπνευση από θρυλικά αγωνιστικά μοντέλα όπως τα Peugeot 205 T16, Audi Quattro S1 και Lancia Delta S4.

​​Toyota

Το αυτοκίνητο έχει γίνει σχεδόν αγνώριστο από τα επιπλέον εξαρτήματα που αλλάζουν την όψη του αμαξώματος. Στη μάσκα βρίσκουμε ένα τεράστιο σπλίτερ που αποτελεί προέκταση των υπερβολικά φουσκωμένων φτερών, καθώς και δύο μεγάλους στρογγυλούς προβολείς που συμπληρώνουν τα φώτα LED.

Τα πίσω φτερά είναι ακόμη πιο φουσκωμένα με ενσωματωμένες εισαγωγές αέρα για την ψύξη του κεντρικά τοποθετημένου μοτέρ. Αντίστοιχα έχουν φαρδύνει και τα πλευρικά μαρσπιέ ενώ οι λευκές ζάντες με τα υπερ-φαρδιά ελαστικά μας προιδεάζουν για υψηλή ισχύ και τετρακίνηση.

Toyota

Στο πίσω μέρος, την παράσταση κλέβει η γιγαντιαία διπλή αεροτομή που παρόμοιά της δεν έχουμε συναντήσει ποτέ σε πραγματικό αυτοκίνητο - ίσως σε κάποια αγωνιστικά που κάνουν την ανάβαση Pikes Peak. Τα φτερά αγκαλιάζουν τα φώτα LED δημιουργώντας εοχές στις άκρες τους. Τέλος, στο κάτω μέρος του κομμένου προφυλακτήρα βρίσκουμε μια μεγάλη εσοχή που μοιάζει με διαχύτη και αφήνει τα μηχανικά μέρη σε κοινή θέα, καθώς και παραδοσιακούς λασπωτήρες σε κόκκινη απόχρωση.

Φυσικά, η Corolla Group B του Khyzyl δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα φανταστικό project. Παρόλα αυτά είναι ένα ακόμα δείγμα ότι η φαντασία των ανθρώπων που ασχολούνται επαγγελματικά με τα τρισδιάστατα renderings δεν έχει όρια! Το επόμενο βήμα για τον Khyzyl  είναι να κάνει τα μαγικά του πάνω σε ένα Toyota C-HR!

[Πηγή: Khyzyl Saleem μέσω Autoevolution]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube