Porsche: Έως €9.111 μπόνους στους εργαζομένους της

Porsche: Έως €9.111 μπόνους στους εργαζομένους της

Το 2016 ήταν το πιο επιτυχημένο οικονομικά έτος της Porsche. Γι αυτό και η γερμανική εταιρεία μοίρασε ένα γενναιόδωρο μπόνους σε όλους τους εργαζόμενους, που φτάνει μέχρι και τα 9.111ευρώ

Το να είσαι εργαζόμενος στην Porsche είναι σίγουρα μια πολύ καλή δουλειά από μόνη της.

Πόσω μάλλον αν τυχαίνει να εργάζεσαι στη γερμανική εταιρεία την πιο επιτυχημένη οικονομικά χρονιά στην ιστορία της. Διότι τότε θα επωφεληθείς και από το μεγάλο μπόνους που ανακοίνωσε η Porsche ότι θα διανείμει σε κάθε έναν από τους 21.000 εργαζόμενους που απασχολούσε το 2015.

Σε ένα λιτό δελτίο τύπου η Porsche ανακοίνωσε ότι όλοι οι εργαζόμενοί της θα λάβουν ένα μπόνους που θα φτάνει έως και τα €9.111μικτά, μοιρασμένο σε δύο μέρη. Η μερίδα του λέοντος, €8.411, θα δοθεί με τη μορφή μετρητών που θα κατατεθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εργαζόμενων. Τα υπόλοιπα €700 θα δοθούν είτε στο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα της Porsche VarioRente, είτε στα ιδιωτικά ασφαλιστικά προγράμματα των εργαζόμενων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το μπόνους θα μοιραστεί ανάλογα με τις ώρες που έχει δουλέψει ο κάθε εργαζόμενος και ανάλογα με τον χρόνο προϋπηρεσίας στην εταιρεία. Έτσι το ανώτατο ποσό θα μπορεί να φτάνει στα προαναφερόμενα €9.111.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Porsche 718 Bosxter


Κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2016, η Porsche αύξησε την παραγωγή της κατά 6%, με έσοδα 22,3 δις ευρώ, αυξημένα κατά 4% σε σχέση με το 2015. Την ίδια στιγμή το κέρδος προ φόρων και αποσβέσεων αυξήθηκε κατά 14%, στα 3,9 δις ευρώ. Το περιθώριο κέρδους σημείωσε επίσης μία εντυπωσιακή αύξηση, από 15,8% το 2015, στο 17,4% to 2016. Επίσης μέσα στο 2016 το ανθρώπινο δυναμικό της Porsche αυξήθηκε κατά 13%, φτάνοντας πλέον στους 27.612 εργαζόμενους.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Porsche, Oliver Blume, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το 2016 ήταν για την Porsche μια χρονιά γεμάτη συγκινήσεις, πυκνή από γεγονότα και το κυριότερο εξαιρετικά επιτυχημένη. Αυτό οφείλεται στους εργαζόμενους της εταιρείας. Χάρη σε αυτούς μπορέσαμε να επεκτείνουμε τη γκάμα των μοντέλων μας και να παρουσιάσουμε μερικά από τα πιο ελκυστικά σπορ αυτοκίνητα που κυκλοφορούν, όπως την 911 Τurbo, την 911 R, την 718 Boxster και Cayman και φυσικά την νέα Panamera. Η υψηλή εξειδίκευση και το πάθος των υπαλλήλων της Porsche είναι η βάση για μια ακόμα πιο επιτυχημένη μελλοντική πορεία».
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube