Επίσημο: Ανανεωμένες Porsche 911 Turbo και 911 Turbo S [video]

Επίσημο: Ανανεωμένες Porsche 911 Turbo και 911 Turbo S [video]

H Porsche αποκάλυψε τις facelifted 911 Turbo και 911 Turbo S λίγο πριν από το επίσημο ντεμπούτο τους στο NAIAS 2016, στο Detroit.

Άμεσα αναγνωρίσιμες, οι ανανεωμένες Porsche 911 Turbo και 911 Turbo S παρουσιάστηκαν με νέα μάσκα με ανασχεδιασμένες εισαγωγές αέρα και νέα φώτα ημέρας LED.

Οι πιο παρατηρητικοί θα διακρίνουν τις νέες λαβές στις πόρτες, τα ανασχεδιασμένα πίσω φώτα και της νέας σχεδίασης 20άρες ζάντες ελαφρού κράματος. Ελαφρά τροποποιημένο είναι το καπό, αλλά και ο πίσω προφυλακτήρας, ολοκληρώνοντας με αυτά τις αισθητικές αλλαγές στο αμάξωμα.

Περιορισμένες είναι οι διαφοροποιήσεις των ανανεωμένων Porsche 911 Turbo και 911 Turbo S στην καμπίνα, όπου υπάρχει νέας σχεδίασης  τιμόνι με περιστροφικό επιλογέα για τις οδηγικές ρυθμίσεις: Normal, Sport, Sport Plus και Individual. Επίσης υπάρχει αναβαθμισμένο σύστημα Porsche Communication Management και στάνταρ ηχοσύστημα της Bose.

Και τα δύο μοντέλα έχουν στάνταρ Sport Chrono Package που περιλαμβάνει νέο κουμπί Sport Response που, όπως λέει η Porsche, «με το πάτημά του προετοιμάζεται το μοτέρ και το κιβώτιο για την καλύτερη δυνατή απόκριση». Με το που θα πατήσεις το κουμπί λοιπόν, έχεις τη «βέλτιστη επιτάχυνση» για χρόνο μέχρι 20”.

Όσον αφορά την επίτευξη των βέλτιστων επιδόσεων, υπάρχει ένα κουμπί για το νέο PSM Sport Mode που μεταβάλλει την επέμβαση του συστήματος Porsche Stability Management. Η εταιρεία λέει ότι με αυτή τη ρύθμιση, οι 911 Turbo και 911 Turbo S πλησιάζουν το όριο του αυτοκινήτου ακόμη πιο κοντά απ’ ό,τι στο προηγούμενο μοντέλο.

Κάτω από το καπό των 911 Turbo και 911 Turbo S βρίσκεται ο διτούρμπινος 3,8λιτρος 6κύλινδρος κινητήρας που πλέον αποδίδει 20 άλογα παραπάνω: 540 PS για την 911 Turbo και 580 PS για την Turbo S. Η περίσσεια ισχύς βελτίωσε την επιτάχυνση και πλέον η Turbo χρειάζεται 3,0” για το σπριντ των 0-100 km/h, με την Turbo S να κάνει 0,1” λιγότερο, στα 2,9”. Η τελική ταχύτητα των αυτοκινήτων είναι 320 και 330 km/h αντίστοιχα.

Παρά τη βελτιωμένη απόδοση και τις αναβαθμισμένες επιδόσεις, αναβαθμίστηκε και η αποδοτικότητα των ανανεωμένων 911 Turbo και 911 Turbo S, με τη μέση τυποποιημένη κατανάλωση να είναι 6,0 lt/100 km και για τα δύο μοντέλα. Η Porsche αποδίδει το βελτιωμένο αποτέλεσμα της κατανάλωσης στη νέα ηλεκτρονική διαχείριση του μοτέρ, στην αναβαθμισμένη εξάτμιση, καθώς και στη νέα χαρτογράφηση του κιβωτίου.

Η επίσημη πρεμιέρα των ανανεωμένων Porsche 911 Turbo και 911 Turbo S θα γίνει στις 6 Ιανουαρίου στο North American International Auto Show, στο Detroit, ενώ μέσα στον Iανουάριο θα ξεκινήσει και η εμπορική διάθεση των αυτοκινήτων, με τιμή εκκίνησης στη Γερμανία τις €174.669.

[Πηγή Porsche]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube