Porsche: Οι εργαζόμενοι «πληρώνουν» την παραγωγή του Mission E

Porsche: Οι εργαζόμενοι «πληρώνουν» την παραγωγή του Mission E

Οι εργαζόμενοι της Porsche πριμοδοτούν την παραγωγή του Mission E αποδεχόμενοι μείωση στις αποδοχές τους.

Περισσότεροι από 13.000 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Porsche στο Zuffenhausen συμφώνησαν σε μείωση των αποδοχών τους προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι θα είναι η δική τους μονάδα που θα αναλάβει την παραγωγή του ηλεκτρικού σεντάν επιδόσεων Mission E, φωτογραφίες του οποίου μπορείτε να απολαύσετε εδώ.

Οι εργαζόμενοι του Zuffenhausen είναι καλύτερα αμειβόμενοι σε σχέση με άλλα εργοστάσια της μάρκας. Το υψηλό κόστος παραγωγής ενδεχομένως θα οδηγούσε την εταιρεία να αναθέσει την κατασκευή του Mission E σε άλλο εργοστάσιο. Η θυσία των εργαζομένων εξοικονομεί εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το Reuters.

Η Porsche δεν ανακοίνωσε πολλές λεπτομέρειες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ωστόσο, το πρόγραμμα περικοπών αφορά σε αναστολή μέρους των αυξήσεων για το διάστημα 2016 – 2025 και σε αύξηση της εργάσιμης εβδομάδας κατά μία ώρα, στις 35. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας, «διεύθυνση και εργαζόμενοι έλαβαν από κοινού τις αποφάσεις που διασφαλίζουν την παραγωγή του Mission E στο Zuffenhausen».

Η Porsche σκοπεύει να επενδύσει 768 εκατομμύρια δολάρια στις εγκαταστάσεις του Zuffenhausen τα προσεχή χρόνια. Η επένδυση αυτή θα δημιουργήσει περισσότερες από 1.000 νέες θέσεις εργασίας. Θα φτιαχτεί νέα γραμμή συναρμολόγησης και βαφής, ενώ το τμήμα κατασκευής κινητήρων θα αναβαθμιστεί προκειμένου να φτιάχνει και τα ηλεκτρικά μοτέρ του Mission E. Το επενδυτικό πλάνο προβλέπει επίσης την μεταφορά όλης της παραγωγής της Cayman και της Boxster στο Zuffenhausen, από την μονάδα του Osnabruck.

Το Mission E, ένα ηλεκτρικό πολυτελές σεντάν επιδόσεων που θα τοποθετείται απέναντι στα κορυφαία Tesla, είναι προγραμματισμένο να μπει στην παραγωγή το 2020. Ο Dr. Oliver Blume, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, θεωρεί ότι θα είναι το πιο εξελιγμένο αυτοκίνητο της κατηγορίας. Θα κάνει 0-100 km/h σε 3,5” και θα έχει αυτονομία 500 km.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube