Porsche: Η νέα GT3 είναι ιδανικό ταίρι για την 911 R

Porsche: Η νέα GT3 είναι ιδανικό ταίρι για την 911 R

Σύμφωνα με τον Andreas Preuninger, πολλοί ιδιοκτήτες Porsche 911 R θα τις φυλάξουν στο γκαράζ και θα πάρουν μια χειροκίνητη 911 GT3 για... καθημερινό.

Το κοινό της Porsche ζητάει απεγνωσμένα μια σκληροπυρηνική έκδοση της 911 με χειροκίνητο κιβώτιο, οπότε το λανσάρισμα της ανανεωμένης GT3 με κανονικό λεβιέ θα καλύψει αυτή την ανάγκη.

Άλλωστε η αποκλειστικά χειροκίνητη Porsche 911 R, ακόμα κι αν αγοράστηκε με σκοπό τη συχνή χρήση της, σήμερα έχει τόσο μεγάλη συλλεκτική αξία που λίγοι ιδιοκτήτες της θα συνεχίσουν να γράφουν χιλιόμετρα με αυτή. Σημειώστε ότι ως καινούργια κόστιζε στις ΗΠΑ κάτω από $200.000, και τώρα κάποιες πωλούνται για ποσά που αγγίζουν το $1 εκατ. Οπότε για τις περισσότερες από τις 991 911 R, ο στόχος είναι το οδόμετρο να γράφει όσο χαμηλότερο νούμερο γίνεται.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Διαρροή: Έρχεται Porsche Cayman GT4 RS

Ο διευθυντής του τμήματος GT της Porsche, Andreas Preuninger, έχει δηλώσει επανειλημμένα την αντίθεσή του με αυτή την τακτική, και το ίδιο πιστεύει ακόμα: «Τα αυτοκίνητά μου είναι φτιαγμένα για να οδηγούνται, όχι για να μαζεύουν σκόνη σε κάποιο σκοτεινό γκαράζ». Ωστόσο, φαίνεται ότι πλέον έχει αποδεχθεί αυτό που συμβαίνει με την 911 R. Γι’ αυτό βλέπει τη νέα 911 GT3 ως μια λύση για τους... εγκλωβισμένους ιδιοκτήτες 911 R που δεν μπορούν να οδηγήσουν το αυτοκίνητό τους όσο θα ήθελαν.

«Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι πολλοί ιδιοκτήτες 911 R θα αποκτήσουν και μια χειροκίνητη GT3, την οποία θα χρησιμοποιούν ως καθημερινό αυτοκίνητο», δήλωσε ο Preuninger, στο πλαίσιο της έκθεσης New York Auto Show. Και συμπλήρωσε: «Άλλωστε μας αρέσει ένας κόσμος στον οποίο μια GT3 θεωρείται καθημερινό αυτοκίνητο...».



[Πηγή: Auto Guide]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube