Porsche: Το 68% των πωλήσεων είναι Macan και Cayenne

Porsche: Το 68% των πωλήσεων είναι Macan και Cayenne

Η μεγάλη συνεισφορά των SUV της γκάμας για την οικονομική ευρωστία της Porsche επιβεβαιώθηκε και το 2015.

Μπορεί οι περισσότεροι να θαυμάζουμε την Porsche για τα σπορ μοντέλα της όπως η Boxster, η Cayman και η 911, όμως φαίνεται ότι τα αυτοκίνητα που ελκύουν περισσότερους αγοραστές είναι τα SUV της φίρμας.

Το 2015, η Porsche πούλησε παγκοσμίως 225.121 αυτοκίνητα (+19% σε σχέση με το 2014). Τα αποτελέσματα της περασμένης χρονιάς ήταν μια ευχάριστη έκπληξη ακόμα και για την ίδια την Porsche, αφού ο στόχος των 200.000 πωλήσεων επιτεύχθηκε τρία χρόνια νωρίτερα από τις εκτιμήσεις της. Έτσι είδε τον τζίρο της να αυξάνεται κατά 25% στα €21,5 δισ. και τα κέρδη της να σημειώνουν ίδια αύξηση, φτάνοντας τα €3,4 δισ. Ωστόσο έχει μεγάλο ενδιαφέρον το πώς επιτεύχθηκαν αυτά τα νούμερα.

Best seller της φίρμας ήταν η Porsche Macan, στην πρώτη πλήρη χρονιά διάθεσής της στην αγορά, με περισσότερα από 80.000 αυτοκίνητα, αφήνοντας στη 2η θέση την Cayenne, με 73.000. Αυτό σημαίνει ότι καθένα από τα δύο SUV της Porsche πούλησε περισσότερο απ’ ό,τι όλες μαζί οι Boxster, Cayman, 911, Panamera και 918 Spyder. Και με κινήσεις όπως το λανσάρισμα της Macan GTS στο τέλος της χρονιάς και την έλευση της 2λιτρης Macan στην Ευρώπη, τα νούμερα μόνο προς τα πάνω αναμένεται να κινηθούν.

Τώρα ξέρετε λοιπόν από πού προέρχονται τα χρήματα που επιτρέπουν στην Porsche να εξελίσσει και να παράγει τα αυτοκίνητα των ονείρων μας, όπως η 911 GT3 ή η νέα 911 R.

[Πηγή: Auto Evolution]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube