Πωλείται: Ferrari LaFerrari, τιμή... απερίγραπτη

Πωλείται: Ferrari LaFerrari, τιμή... απερίγραπτη

Όταν μιλάμε για σπάνια υπεραυτοκίνητα, δεν υπάρχουν κανόνες. Ενίοτε, ούτε λογική.

Οι 499 αγοραστές της LaFerrari δεσμεύτηκαν με συμβόλαιο να μην την πουλήσουν αμέσως για να βγάλουν κέρδος. Θεωρητικά τουλάχιστον.

Πρακτικά, αγνοούν αυτή την συμφωνία, που απαγορεύει επίσης την παραχώρησή της για δοκιμή, και κάνουν ό,τι θέλουν επειδή... μπορούνΕξάλλου το ίδιοείχε γίνει και με την Enzo, οπότε δεν είναι κάτι καινούργιο. Απ’ όσο γνωρίζουμε, μέχρι τώρα η Ferrari δεν έχει κινηθεί νομικά εναντίον όσων δεν τίμησαν την υπογραφή τους.

Η συγκεκριμένη LaFerrari πωλείται για 5 εκατομμύρια δολάρια, ή 4,5 εκατομμύρια ευρώ με τη σημερινή ισοτιμία, από έναν ντίλερ στη Φλόριντα των ΗΠΑ που υποστηρίζει ότι είναι η μοναδική διαθέσιμη σε όλη τη χώρα. Είναι επίσης ετοιμοπαράδοτη, με μόνο 325 km στο οδόμετρο, σε μαύρο χρώμα και με μπεζ εσωτερικό. Ωραίος συνδυασμός αν θες να ξεφύγεις από το κλισέ κόκκινο.

Ταυτόχρονα, ξεφεύγεις κι απ’ τα όρια της λογικής βέβαια μια και η τιμή είναι πενταπλάσια απ’ όσο κόστιζε ως καινούργιαΝαι, οι «μεταχειρισμένες» πιάνουν πολύ περισσότερα λεφτά στην αγορά και, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, εκτός από κούκλα είναι και του κουτιού. Αυτό όμως παραπάει...

Πολύ απλά, αν και δεν βρίσκεις κάποια εύκολα, δεν είναι η πρώτη που βγαίνει στην αγορά. Οι λίγες που έχουν εμφανιστεί έχουν αλλάξει χέρια για περίπου 2,5 εκατομμύρια δολάρια – δηλαδή τα μισά απ’ όσο κοστολογείται η συγκεκριμένη.

Με 5 εκατομμύρια πάντως στις ΗΠΑ μπορείς ν’ αγοράσεις μια ωραία έπαυλη στο Los Angeles, ένα μεταχειρισμένο ιδιωτικό τζετ, δύο Enzo, μία (πολύ πιο σπάνια) Lamborghini Sesto Elemento και να πάρεις και ρέστα 2 εκατομμύρια κ.ο.κ. 

[Πηγή: Naples Motorsports]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube