Ποιες είναι οι αποδοχές του Sergio Marchionne;

Ποιες είναι οι αποδοχές του Sergio Marchionne;

Πόσο λέτε ότι αξίζει να παίρνει το αφεντικό της FCA και ενορχηστρωτής του 5ετούς προγράμματος ανασυγκρότησης των Fiat, Chrysler, Alfa Romeo, Lancia, Jeep, Ferrari και Maserati;

Στο πλαίσιο της ίδρυσης του νέου γκρουπ των Fiat και Chrysler επήλθε και η διαφάνεια.

Σε τέτοιο σημείο δε, έτσι ώστε όταν οι αμερικανικές αρχές ψάχνουν για πληροφορίες για το γενικό διευθυντή του γκρουπ Sergio Marchionne, η FCA να τις δίνει εθελοντικά και μάλιστα φουλ στις λεπτομέρειες και διαφημίζοντάς το. Ποιες είναι λοιπόν οι αποδοχές του 62χρονου Ιταλο-Καναδού αφεντικού της FCA; Να οι αριθμοί:

Όλα έχουν  να κάνουν με το δεδομένο ότι είναι ο αδιαμφισβήτητος ενορχηστρωτής της συγχώνευσης FIAT και Chrysler υπό το λάβαρο της FCA και ότι ορίζει το πεπρωμένο της Ferrari. Επίσης ότι αναπτύσσει το σχέδιο μάχης για τη Maserati και ότι μεταλλάσσει την Alfa Romeo και την Jeep σε οντότητες ικανές να αντιπαρατεθούν με τις BMW και VW. E, όλες αυτές οι προσπάθειες έχουν το τίμημά τους, την ανταμοιβή τους…

Ας δούμε λοιπόν τι χρήματα αξίζουν τα παραπάνω κι ας κρίνουμε. O Sergio Marchionne έλαβε λοιπόν 6,6 εκατ. ευρώ σε μισθούς και πριμ για το 2014. Οι αποδοχές αυτές αναλύονται σε €2,5 εκατ. σε μισθούς και €4 εκατ. σε πριμ, στα οποία προστίθενται τα επιδόματα.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτά. O Marchionne  που είναι επίσης γενικός διευθυντής λειτουργιών της FCA στη Βόρειο Αμερική, κατέχει ακόμη 14,4 εκατ. κοινές μετοχές της FCA, που αντιπροσωπεύουν το 1,12% των τίτλων σε κυκλοφορία και ένα ποσό €203,3 εκατ., με τον υπολογισμό της αξίας τους στο κλείσιμο του χρηματιστηρίου του Μιλάνου την εβδομάδα που μας πέρασε. Έτσι κατανοούμε απόλυτα γιατί υπάρχει το ενδιαφέρον να παραμείνει στο τιμόνι της FCA μέχρι το τέλος του 5ετούς προγράμματος που λήγει το 2018.

[Πηγή caradisiac.com]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube