FCA: Αυτά είναι τα σχέδια του Sergio Marchionne

FCA: Αυτά είναι τα σχέδια του Sergio Marchionne

Τί ανακοίνωσε από το Ντιτρόιτ ο ισχυρός άνδρας του γκρουπ για το μέλλον των εταιρειών

Οι πολυαναμενόμενες ανακοινώσεις του  Sergio Marchionne σχετικά με το μέλλον του Ομίλου Fiat Chrysler Automobiles, αλλά και την πολιτική που θα ακολουθηθεί σε σχέση με την κάθε μάρκα ανακοινώθηκαν στο Auburn Hills του Detroit.

Στη συνέντευξη ήταν παρόντα και πολλά στελέχη της εταιρείας εκτός βέβαια από τον ίδιο τον Sergio Marchionne.
Ιδού λοιπόν εν συντομία τί ειπώθηκε:

ALFA ROMEO: H αναγέννηση της μάρκας ήταν και είναι επιτακτική. Ο Marchionne ανακοίνωσε πως η εταιρεία θα ενταχθεί σε ένα καθεστώς «ημιαυτονομίας» στα πρότυπα της Ferrari, ενώ μέχρι το 2018 θα παρουσιάσει οκτώ νέα μοντέλα, αρχής γενομένης από ένα μεσαίο σεντάν που όπως όλα δείχνουν θα αναβιώσει το όνομα Giulia και θα βασίζεται σε μια πισωκίνητη πλατφόρμα της Chrysler.

Στο ίδιο διάστημα θα παρουσιαστούν δύο crossover, αλλά και το πολυαναμενομενο πισωκίνητο roadster για το οποίο ομώς ο ισχυρός άνδρας του γκρουπ δεν είπε τίποτα σε σχέση με τη συνεργασία με τη Mazda.

FIAT: Έμφαση μόνο στο 500 και τίποτε άλλο. Τον Οκτώβριο θα παρουσιαστεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι το μικρό crossover 500X με μήκος 4,2 μέτρα, που θα παράγεται σε δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις. Το νέο Panda θα είναι έτοιμο να ξεκινήσει την εμπορική του σταδιοδρομία το 2018.

FERRARI: Φαίνεται πως η επιτυχημένη πορεία της Porsche που δεν δίστασε να μπει σε πολλές κατηγορίες ήταν ο «μπούσουλας» για την απόφαση, το Μαρανέλο να... εισβάλλει και σε άλλες πιο εμπορικές και οικονομικά πιο προσιτές κατηγορίες. Δίλιτρη Ferrari; Τίποτα πλέον δεν αποκλείεται. Το σίγουρο είναι ότι πλάνο της εταιρείας προβλέπει την παρουσίαση ενός νέου μοντέλου κάθε χρόνο, για τα επόμενα τέσσερα έτη.

MASERATI: H πολυτέλεια και οι επιδόσεις ήταν πάντα συνυφασμένα με τη Maserati. Το σχέδιο προβλέπει τη διατήρηση των Ghibli, Quattroporte και GranTurismo και την κατάργηση της GranCabrio. Επίσης στην επέκταση της εταιρείας περιλαμβάνεται η παραγωγη του SUV Levante και του πρωτότυπου Alfieri (coupe και cabrio).

CHRYSLER: Το σχέδιο προβλέπει τον διαχωρισμό από εμπορικής και στρατηγικής πλευράς των αυτοκινήτων της Chrysler, από εκείνα της Dodge. Σταματά η παραγωγή των Dodge Grand Caravan και Avenger, ενώ  το 2016 η Chrysler θα παρουσιάσει το μικρομεσαίο sedan 100, με το 300 θα ανανεώνεται μέσα στο 2014.

Σε ό,τι αφορά στα Jeep Patriot και Compass η παραγωγή τους θα σταματήσει το 2016, ενώ δύο χρόνια αργότερα θα παρουσιαστεί το Grand Wagoneer, που θα είναι ένα μεγάλο πολυτελές επταθέσιο SUV.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube