Sergio Marchionne: Θα αποχωρήσω το 2018

Sergio Marchionne: Θα αποχωρήσω το 2018

O διευθύνων σύμβουλος της FCA ανακοίνωσε τα μελλοντικά του σχέδια

Ο Sergio Marchionne, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Fiat-Chrysler, ανακοίνωσε σε συνέντευξή του στο Bloomberg Businessweek ότι σκοπεύει να αποχωρήσει από τη θέση του το 2018.
 
Στη συνέντευξη αυτή δεν μίλησε για τους λόγους για τους οποίους θεωρεί πως πρέπει να αποχωρήσει, προφανώς όμως θεωρεί πως έως τότε θα έχει ολοκληρώσει το έργο του ή ότι η FCA θα έχει μπει στην τροχιά που θέλουν οι μέτοχοι.
Να θυμίσουμε πως ο Sergio Marchionne είναι ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε και υλοποίησε τον "γάμο" Fiat- Chrysler και επίσης ότι μετά την αποχώρηση Montezemolo από τη Ferrari θα βρίσκεται στο τιμόνι της Scuderia για τα επόμενα χρόνια. 
 
Ο Sergio Marchionne έχει δεχτεί κατά καιρούς σκληρή κριτική για τις επιλογές του, τόσο σε ό,τι αφορά στην επί της ουσίας εξαφάνιση της Lancia σαν brand από το group Fiat, όσο και για τη συρρίκνωση της Fiat περισσότερο, αλλά και της Alfa Romeo λιγότερο. 
Το αν οι επιλογές του αυτές αποδειχθούν σωστές σε επίπεδο κερδών και ικανοποίησης των μετόχων θα αποδειχθεί στο μέλλον, ωστόσο σε επίπεδο εικόνας και δυναμικής της μάρκας, δεν έχουν μέχρι στιγμής αποδειχθεί ότι πέτυχαν.
 
Αναμένεται να δούμε λοιπόν τις επόμενες κινήσεις του στη σκακιέρα και κυρίως τι θα κάνει με τη Ferrari.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube