Ποια υπεραυτοκίνητα παρήγγειλε ο David Coulthard;

Ποια υπεραυτοκίνητα παρήγγειλε ο David Coulthard;

Γιατί να επιλέξεις ένα όταν μπορείς να έχεις και τα δύο κορυφαία υπεραυτοκίνητα με τεχνολογία απευθείας από την Formula 1;

Ο Βρετανός πρώην πιλότος της Formula 1, David Coulthard, δήλωσε πως έχει παραγγείλει μία Aston Martin Valkyrie αλλά και μία Mercedes-AMG Project One.

Η Aston Martin Valkyrie θα παραχθεί σε μόλις 150 μονάδες ενώ η Mercedes-AMG Project One σε 275 μονάδες. Και τα δύο υπεραυτοκίνητα είναι εμπνευσμένα από την Formula 1 χρησιμοποιώντας τεχνολογία που προέρχεται απευθείας από τα μονοθέσια των Red Bull και Mercedes.

Σε συνέντευξή του στο Goodwood Road and Racing website ο David Coulthard δήλωσε: "Έχω παραγγείλει την Valkyrie και το Project One - έχω κάνει κράτηση και για τα δύο αυτοκίνητα. Την Valkyrie την επέλεξα λόγω του Adrian Newey με τον οποίο συνεργάστηκα σε Williams, McLaren και Red Bull - και ο μόνος λόγος που έχω τα χρήματα για να το αποκτήσω είναι επειδή οδήγησα τα μονοθέσιά του και κέρδισα μερικούς αγώνες. Και την Project One την επέλεξα επειδή είμαι θαυμαστής της Mercedes."

Aston Martin Valkyrie

"Πιστεύω πως η Valkyrie θα είναι κάτι εκπληκτικό από τη ματιά του Adrian με εκπληκτική αεροδυναμική. Και το Project One θα είναι η επιτομή του έργου της γερμανικής μηχανικής - κάτάφεραν με κάποιο τρόπο να στριμώξουν αυτό τον απίστευτο κινητήρα μέσα σε ένα αυτοκίνητο δρόμου, κανονικά ένα μοτέρ από Formula 1 δεν θα έπρεπε να δουλεύει μέσα σε ένα αυτοκίνητο δρόμου."

Ο David Coulthard έχει κερδίσει 13 Grand Prix μέσα σε 14 χρόνια συμμετοχής στο πρωτάθημα της Formula 1. Ο Βρετανός ξεκίνησε με την ομάδα της Williams (1994-1995), συνέχισε στη McLaren (1996-2004) και ολοκλήρωσε την καριέρα του στη Red Bull (2005-2008) ενώ αγωνίστηκε και στο πρωτάθλημα DTM με την Mercedes (2010-2012).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube