Οι Top 5 σε επιτάχυνση Porsche [video]

Οι Top 5 σε επιτάχυνση Porsche [video]

Δείτε την Porsche να οργανώνει κόντρες για να αναδείξει το πιο γρήγορο μοντέλο της στο 0-100 km/h.

Η συνταγή: ένα εγκαταλελειμμένο αεροδρόμιο, βεγγαλικά για νυχτερινό εφέ και τα πέντε πιο γρήγορα σε επιτάχυνση μοντέλα στην ιστορία της εταιρείας.

Όταν μιλάμε για γρήγορα, εννοούμε ότι το πιο αργό κάνει το 0-100 σε 3,9”. Και θα νιώσετε άβολα αν μάθετε ότι πρόκειται για ένα εμβληματικό μοντέλο, που όλοι ονειρευόμασταν και μπορεί να το είχαμε σε αφίσα πριν 15 χρόνια: την Carrera GT!

O κινητήρας της, ένας ατμοσφαιρικός V10 5,7 λίτρων και 612 ίππων εντυπωσιάζει ακόμα και σήμερα, όμως δεν μπορεί να τα βάλει με το υβριδικό σύστημα κίνησης της σημερινής Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo, που αποδίδει συνδυασμένη ισχύ 680 ίππων. Παρότι είναι σχεδόν ένα τόνο βαρύτερο από την Carrera GT, το υβριδικό στέισον έχει τα πλεονεκτήματα της ηλεκτρικής ροπής και της τετρακίνησης, με αποτέλεσμα να «ρίχνει» μισό δευτερόλεπτο στο παλιότερο, κεντρομήχανο σούπερκαρ, στο 0-100 km/h.

Η πρώτη Porsche παραγωγής που έσπασε το φράγμα των 3” στο 0-100 ήταν η 911 Turbo S. Το τετρακίνητο κουπέ των 580 ίππων πέτυχε επίδοση 2,9” που το κάνει μισό δευτερόλεπτο ταχύτερο από την υβριδική Panamera.

Άλλη μια 911 μπήκε στο Top 5 επιτάχυνσης: η θηριώδης GT2 RS των 700 ίππων, που έκανε το 0-100 σε 2,8” χάρη στη μεγαλύτερη ισχύ και το μικρότερο βάρος της σε σχέση με την Turbo S.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Porsche 911 GT2 RS, 6' 47" 3 @ Nürburgring [video]

Όμως κι αυτή τελικά έχασε, από ένα μοντέλο που πέτυχε χρόνο 2,6”. Και μπορεί να πει κανείς ότι η Carrera GT πήρε την εκδίκησή της, αφού πρόκειται για τον πνευματικό της διάδοχο, την 918 Spyder. Το υβριδικό, τετρακίνητο σούπερκαρ των 887 ίππων παραμένει η ναυαρχίδα επιδόσεων της Porsche, παρότι τα 918 κομμάτια που κατασκευάστηκαν έχουν προ πολλού πουληθεί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την Porsche 918 Spyder

Το γεγονός ότι η Carrera GT είναι σαφώς το πιο αργό μοντέλο εδώ, δείχνει την αναμφισβήτητη πρόοδο που έχει επιτύχει η Porsche τα τελευταία χρόνια στην τεχνολογία. Στον ήχο όμως δεν ισχύει το ίδιο…

[Πηγή: Porsche]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube