Νέο Škoda VisionSea

Νέο Škoda VisionSea

Η Škoda παρουσίασε πριν από τρεις ημέρες το υβριδικό μηχανοκίνητο σκάφος VisionSea, επηρεασμένο από το πρωτότυπο VisionC.

Η Škoda κατά τα παράδειγμα άλλων εταιρειών παρουσίασε την οικολογική εκδοχή ενός μηχανοκίνητου σκάφους, επηρεασμένου από το πρωτότυπο VisionC, τον γεννήτορα του νέου Superb.

To VisionSea, όπως ονομάζεται το 10μετρο σκάφος, διαθέτει άκρως εντυπωσιακή σιλουέτα και είναι βαμμένο στο ίδιο πράσινο φλούο χρώμα που ήταν βαμμένο και το VisionC. Για την υβριδική πρόωση του VisionSea υπεύθυνος είναι ένας συνδυασμός από έναν κινητήρα τούρμπο 180 PS και ένα ηλεκτρομοτέρ μέγιστης απόδοσης 270 PS.

Η ισχύς περνά στο στροφαλοφόρο άξονα που κινεί τις προπέλες μέσω ενός 6αριού αυτόματου σασμάν διπλού συμπλέκτη DSG. Σύμφωνα με την τσεχική εταιρεία το VisionSea μπορεί να πιάσει τους 50 κόμβους (93 km/h) κινούμενο αμιγώς με ηλεκτρική ενέργεια. Η αυτονομία του δε σε υβριδική χρήση μπορεί να πάει το σκάφος μέχρι και 980 ναυτικά μίλια (1.815 km) μακριά.

Η Škoda δεν έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του εσωτερικού, αλλά γνωρίζουμε από δηλώσεις ότι το VisionSea έχει ρυθμιζόμενο τιμόνι (!), δύο αλουμινένιες ποτητοθήκες (!), σωσίβια γιλέκα κάτω από τα καθίσματα και μια πρόσθετη αποθηκευτική τσέπη για τάμπλετ. Όπως καταλαβαίνετε, η γέφυρα ή το «κόκπιτ» του VisionSea πρόκειται για ένα ιδιαίτερα στριμωγμένο χώρο που θα φιλοξενεί βία δύο επιβάτες.
Μεταξύ των άλλων στοιχείων του εξοπλισμού περιλαμβάνονται όρθιες δέστρες στήριξης για τα πέδιλα του σκι, αντιολισθητικά ταπέτα και ένα ειδικά εξελιγμένο αλεξήλιο από σαμουά που δεν πιάνει σκόνη.

[Πηγή Škoda]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube