Mongol Rally 2014: Η πρώτη εβδομάδα…

Mongol Rally 2014: Η πρώτη εβδομάδα…

Επανερχόμαστε ύστερα από αρκετές μέρες, καθώς ένα τεχνικό πρόβλημα μας εμπόδισε να παρακολουθήσουμε σε πραγματικό χρόνο την ελληνική συμμετοχή του Mongol Rally 2014

Η αναφορά που διαβάζετε είναι των αρχών του Αυγούστου και ενώ η ελληνική συμμετοχή με το  Σπύρο Νομπιλάκη, τον Γιώργο Ακεψιμαΐδη και τον Αυστριακό Daniel Türk ξεκίνησαν με το «αγωνιστικό» τους Nissan Micra από την Τσεχία.

Να θυμίσουμε ότι τα παιδιά ξεκίνησαν από την Πράγα και σταμάτησαν στη Θεσσαλονίκη, όπου ανασυγκροτήθηκαν και έλυσαν ζωτικής σημασίας «λεπτομέρειες» που θα τους διασφάλιζαν στη συνέχεια την απρόσκοπτη συμμετοχή τους στο Mongol Rally 2014.

Εμείς από την πλευρά μας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από βάθους καρδιάς τη Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης και τη Continental που ανταποκρίθηκαν άμεσα και εφοδίασαν την ελληνική συμμετοχή η μεν με ζάντες και η δε με λάστιχα.  

Ας δούμε όμως τι έγινε από την εκκίνηση μέχρι να φτάσουν στην ανασυγκρότηση της Θεσσαλονίκης.

Ύστερα από μια εβδομάδα αγώνα, η κάθε ομάδα έχει πάρει το δρόμο της, αφού ύστερα από την εκκίνηση τα πληρώματα ήταν ελεύθερα να διαλέξουν τη διαδρομή τους. Αυτές οι πρώτες μέρες έτειναν να γίνουν ένας αγώνας ταχύτητας, αλλά και το πρώτο «crash test» για τα οχήματα. Οι ομάδες τρέχουν να καλύψουν όσο περισσότερα εύκολα χιλιόμετρα γίνεται στην Ευρώπη, μέχρι να βρεθούν σε πιο... εξωτικά μέρη.

Βέβαια, βρέθηκαν και ομάδες που περνούσαν τόσο καλά στα παράλια της Ρουμανίας που αποφάσισαν να ξαποστάσουν εκεί μια βδομάδα πριν συνεχίσουν! Ευτυχώς, οι δικοί μας the Nomad Caravan, ανήκουν στην πρώτη κατηγορία.

Την πρώτη μέρα ύστερα από το πάρτι της εκκίνησης, οι Σπύρος Νομπιλάκης, Γιώργος Ακεψιμαΐδης και Daniel Türk άφησαν πίσω τους το κάστρο της Klenova στην Τσεχία και κινήθηκαν νοτιοανατολικά προς Βουδαπέστη και προς αναζήτηση… γκούλας.

Η πρώτη στάση έγινε στο Neusiedl am See, τεράστια λίμνη στα σύνορα της Αυστρίας και τουριστικό θέρετρο, που βέβαια ουδεμία σχέση έχει με τις παραλίες της Ελλάδας. Την επόμενη μέρα τα παιδιά αξιώνονται να κάνουν 700 km διασχίζοντας την Ουγγαρία και μπαίνοντας στη Σερβία.

Το λιλιπούτειο Nissan Micra, έδειξε να αγαντάρει καλά σε αυτά τα πρώτα εύκολα χιλιόμετρα και να ανταποκρίνεται χωρίς προβλήματα. Στάση στο Novisad για επίσκεψη στο επικό κάστρο και άλλη μια στο Βελιγράδι που σφύζει από βαλκανική ζωή και όμορφες παρουσίες. Η οδήγηση συνεχίστηκε και τη νύχτα μέχρι την πόλη Nis στο νότο της Σερβίας, που το ελληνικό πλήρωμα επαλήθευσε τα κοινά στοιχεία των δυο λαών και στη διασκέδαση…

Καλύτερη στιγμή της ημέρας ήταν όταν τα παιδιά πέτυχαν στην εθνική οδό την κατακόκκινη Ferrari που συμμετέχει (!) στο Mongol Rally και αποτόλμησαν να την ακολουθήσουν. Το Micra ζορίστηκε για να την παρακολουθήσει, τουλάχιστον οπτικά,  η Ferrari δεν έλεγε να πλησιάσει. Τα παιδία την προσπέρασαν πάντως -την είδαν σταματημένη σε κάποιο σταθμό ανεφοδιασμού λίγο αργότερα.

Η επανεκκίνηση από τη Θεσσαλονίκη, και η διαδρομή μέχρι τα ανατολικά σύνορα της Τουρκίας, ήταν το πιο «ευρωπαϊκό» κομμάτι της διαδρομής. Από εκεί και ύστερα, τα απλούστερα πράγματα για έναν Ευρωπαίο, αποκτούν διαφορετική διάσταση. Ένας άλλος  -γιατί όχι;- μαγευτικός κόσμος ανοίγεται μπροστά τους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube