Mongol Rally 2014: Ελληνική συμμετοχή με Nissan Micra [video]

Mongol Rally 2014: Ελληνική συμμετοχή με Nissan Micra [video]

Το DRIVE στηρίζει τους συμπατριώτες μας που θα συμμετάσχουν φέτος στην περιπέτεια των 11.000 km, από την Πράγα ως το Ουλάν Μπατόρ.

Ο Σπύρος Νομπιλάκης και ο Γιώργος Ακεψιμαΐδης, μαζί με τον Αυστριακό Daniel Türk, είναι τρεις από τους ωραίους τρελούς που θα συμμετάσχουν στο Mongol Rally 2014. Και εμείς θα παρακολουθούμε στενά την περιπέτειά τους και θα ζηλεύουμε.

Το Mongol Rally είναι μια περιπέτεια από την Ευρώπη ως τη Μογγολία. Κάθε συμμετέχων πρέπει να μαζέψει τουλάχιστον £1,000 για φιλανθρωπικό σκοπό, και τουλάχιστον £500 από αυτές πάνε στην Cool Earth, μια οργάνωση για τη διάσωση των δασών. Ο αγώνας θα ξεκινήσει για κάποιους από τους συμμετέχοντες από το Λονδίνο αυτή την Κυριακή ενώ άλλοι, όπως οι δικοί μας, θα πάρουν εκκίνηση στις 22 Ιουλίου από την Πράγα. Ο αγώνας θα τερματίσει στις 31 Αυγούστου στο Ουλάν Μπατόρ της Μογγολίας.



Ο στόχος είναι τα πληρώματα να ζήσουν μια περιπέτεια, κάτι που μάλλον δεν μπορεί να συμβεί αν ξέρεις ότι το αυτοκίνητο που οδηγείς είναι παντοδύναμο, πάει παντού και δεν χαλάει με τίποτα. Οπότε επιλέγονται αρκετά προσγειωμένα οχήματα: ο κανονισμός επιβάλλει αυτοκίνητα με κυβισμό έως 1.000 cc. Η ομάδα The Nomad Caravan του Σπύρου, του Γιώργου και του Daniel θα χρησιμοποιήσει ένα 1.000άρι Nissan Micra του 2001 που έχει ήδη διανύσει 117.000 km, το οποίο αγοράστηκε ειδικά για αυτό τον σκοπό.



Όπως μπορεί εύκολα να υποθέσει κανείς ένα τέτοιο εγχείρημα δεν είναι καθόλου φτηνό. Ακόμα κι αν κάποιος διέθετε ήδη το κατάλληλο αυτοκίνητο και δεν χρειαζόταν να καταβάλει τα € 2.400 που έδωσαν τα παιδιά για την αγορά του Micra, υπάρχουν πολλά έξοδα που εκτοξεύουν το κόστος. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι η συμμετοχή στο Mongol Rally κοστίζει € 2.500, το κόστος έκδοσης βίζας για τις ασιατικές χώρες για τρία άτομα φτάνει τα € 3.000, τα αεροπορικά εισιτήρια της επιστροφής κοστίζουν € 1.800, ενώ άλλα € 1.000 χρειάζονται για τη μεταφορά του αυτοκινήτου πίσω στη βάση του, η οποία πρέπει να γίνει υποχρεωτικά.

Η ομάδα The Nomad Caravan στηρίζει επιπλέον δύο ακόμη φιλανθρωπικές οργανώσεις: την Charity:Water, για την εξασφάλιση πόσιμου νερού στις αναπτυσσόμενες χώρες και την ελληνική Humanitarian and Eurocultural Development Association για τη συνεργασία των χωρών της Ευρώπης με αυτές της Ασίας και της Αφρικής για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εκπαίδευσης, ισότητας των δύο φύλων κ.α. Γι' αυτό άλλωστε έχει φτιάξει μια σελίδα όπου δέχεται προσφορές στήριξης , που μπορεί να είναι από τα € 5 ενός ιδιώτη μέχρι πακέτα χορηγίας για επαγγελματίες με € 500. Αλλά και το μεγάλο πακέτο για ευκατάστατους σπόνσορες που με € 5.000 θα αποκτήσουν μεταξύ άλλων και... το ίδιο το Nissan Micra της ομάδας μετά την ολοκλήρωση του αγώνα.



Προς το παρόν τα παιδιά έχουν τη στήριξη της Nissan Ελβετίας, η οποία τους προμήθευσε με ανταλλακτικά τα οποία ίσως φανούν εξαιρετικά χρήσιμα στο ταξίδι τους. Αλλά ακόμα και όποιος δεν μπορεί να προσφέρει χρήματα ή ανταλλακτικά, σίγουρα μπορεί να βοηθήσει με τη διάδοση της προσπάθειας της Nomad Caravan, η οποία καταγράφεται τόσο στην ιστοσελίδα της όσο και στο Facebook.

Εμείς, ως DRIVE, ευχόμαστε στον Σπύρο, τον Γιώργο και τον Daniel καλό κουράγιο στις τελευταίες προετοιμασίες και ανανεώνουμε το ραντεβού μας μαζί τους για την επόμενη εβδομάδα, που θα ξεκινήσει και γι' αυτούς το Mongol Rally 2014.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube