Mongol Rally 2014: Φύγαμε!

Mongol Rally 2014: Φύγαμε!

Την περασμένη Τρίτη 22/7, η ελληνική συμμετοχή του φετινού Mongol Rally πήρε εκκίνηση από την Πράγα και η περιπέτειά της ξεκίνησε.

Ο Σπύρος Νομπιλάκης, ο Γιώργος Ακεψιμαΐδης και ο Αυστριακός Daniel Türk ξεκίνησαν με το «αγωνιστικό» τους Nissan Micra από την Πράγα για το Ουλάν Μπατόρ, συμμετέχοντας στο Mongol Rally 2014.

Κάποιοι συμμετέχοντες του Mongol Rally 2014 είχαν ξεκινήσει από το Λονδίνο την περασμένη Κυριακή, ενώ οι υπόλοιποι πήραν εκκίνηση από την Πράγα. Μαζί και οι δικοί μας The Nomad Caravan, που ήταν ανάμεσα στα 100 πληρώματα που βρέθηκαν στην δεύτερη τελετή εκκίνησης στην τσέχικη πρωτεύουσα, από τα 250 που συμμετέχουν συνολικά στον αγώνα. Μια τελετή εκκίνησης που θύμιζε περισσότερο κάποιο μουσικό φεστιβάλ.

Στα αυτοκίνητα του φετινού Mongol Rally περιλαμβάνονται από Σκαραβαίοι και παλιά Lada μέχρι λιμουζίνες και παγωτατζίδικα. Όπως μας μετέφεραν οι συμπατριώτες μας η τρέλα περισσεύει στους συμμετέχοντες, οπότε το κλίμα κατά την εκκίνηση ήταν αντίστοιχο. Ομάδες ντυμένες με διάφορες στολές έπαιζαν μπάλα, χόρευαν ή δοκίμαζαν μπαστούνια του γκολφ.

Στο χώρο στάθμευσης των «αγωνιστικών» μπορούσες να δεις από αμφίβολης αποτελεσματικότητας πατέντες για τη στήριξη κάποιας σχάρας μέχρι κεφαλές αγελάδων πάνω σε αυτοκίνητα. Ήδη μαθεύτηκαν και οι πρώτες ενδιαφέρουσες ιστορίες. Όπως για την ομάδα που αναγκάστηκε να σταματήσει στα γερμανικά σύνορα επειδή το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που αγόρασε ειδικά για το Mongol Rally ήταν καταζητούμενο από την Interpol.

Τα μέλη της ελληνικής ομάδας Nomad Caravan γνώρισαν από κοντά συνταξιδιώτες με τους οποίους συνομιλούσαν για μήνες και συμμετείχαν στους εορτασμούς μέχρι το πρωί. Ήταν άλλωστε η τελευταία φορά που όλα τα πληρώματα βρέθηκαν μαζί στον ίδιο χώρο. Στη συνέχεια η κάθε ομάδα πήρε τον δικό της δρόμο για το Ουλάν Μπατόρ της Μογγολίας, αφού ο αγώνας δεν γίνεται σε κάποια προκαθορισμένη διαδρομή. Κάποιοι τρελοί έχουν σκοπό να περάσουν ακόμα και από τα σύνορα Ουκρανίας-Ρωσίας!

Οι δικοί μας, ευτυχώς πιο προσγειωμένοι, αποφάσισαν να περάσουν από Ελλάδα κι έτσι σήμερα θα φτάσουν στη Θεσσαλονίκη.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube