Μια BMW M3 κι ένα Renault Mégane RS στις συμπληγάδες της Schwedenkreuz! [videos]

Μια BMW M3 κι ένα Renault Mégane RS στις συμπληγάδες της Schwedenkreuz! [videos]

To weekend που μας πέρασε είχε τη συνήθη δόση των ατυχημάτων στο Nürburgring και σήμερα θα ασχοληθούμε ειδικά με τη στροφή Schwedenkreuz.

Ύστερα από τόσα χρόνια του θεσμού των «τουριστών οδηγών», των περιβόητων «Touristenfahrten», θα περίμενες οι «τουρίστες» να έχουν διαβάσει καλά στο σπίτι, πριν ξεχυθούν στο Ring.

Αλλά απ’ ό,τι φαίνεται αυτό δεν είναι πάντα κοινός τόπος για τους περιστασιακούς επισκέπτες της Πράσινης Κόλασης. Μια πίστα με πολλές κακοτοπιές, εκ των οποίων μία είναι και η στροφή Schwedenkreuz, του Σταυρού Σουηδίας. Διότι όχι μόνο έρχεσαι με πολλά, αφήνοντας μακριά πίσω σου τη Flugplatz, αλλά στην είσοδό της έχει χάσιμο και σαμαράκια. Και τελικά, αν δεν είσαι διαβασμένος, μπορεί εύκολα να σε σταυρώσει.

Όπως για παράδειγμα, το φίλο μας με την 4θυρη BMW M3 E90 που παγιδεύτηκε στην είσοδο της Schwedenkreuz. Ερχόμενος κάτι παραπάνω από τσιμπημένος σε ταχύτητα, με το πρώτο τιμόνι άρχισε να χάνει την ουρά του και αυτό ακριβώς ήταν το σημείο απ’ όπου στη συνέχεια ξεκίνησε μια σειρά λαθών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Nürburgring: Τα καλύτερα «παρά τρίχα» του 2016 [video]

Καταρχήν το ντροπαλό ανάποδο τιμόνι, που δεν έφτανε για να διορθώσει τη γωνία της ουράς. Ακόμη και όταν η δυνατή μπερλίνα V8 ολίσθαινε στο γρασίδι κατηφορίζοντας, ακόμη και τότε μπορούσε να σωθεί. Αλλά φαίνεται ότι ο πανικός που έπιασε το φίλο μας δεν τον άφησε να κάνει ό,τι θα ήταν δυνατόν για να αποφύγει το κοπάνημα. Τουλάχιστον, όταν γύρισε τα πίσω εμπρός, να συνεχίσει να κόβει το τιμόνι δεξιά για να παραμείνει μακριά από τις μπαριέρες.

Παρόμοια φάση συνέβη και με το Renault Mégane RS. Ακολουθώντας το γνωστό πια σενάριο, ο οδηγός του γαλλικού GTI έχασε αρχικά το πίσω μέρος στην είσοδο της Schwedenkreuz, καθώς άφησε απότομα το γκάζι πάνω στη στροφή, με τις πρώτες στιγμές να φαίνονται ότι θα εξελιχτούν σε ένα υπέροχο ντριφτ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Ρόδα, στούκα και κοπάνα στο Nürburgring του 1970 [video]

Ωστόσο, ο φίλος μας κράτησε το ανάποδο λίγο παραπάνω απ’ όσο χρειαζόταν, στέλνοντας το Mégane RS σε φαινόμενο εκκρεμούς -κάτι σε φλικ- αλλά με τους πίσω τροχούς να πατούν στο χώμα. Η μάζα που είχε τη ροπή να κινηθεί λοιπόν προς την άλλη μεριά βρήκε συμπαραστάτη τη χαμηλή πρόσφυση πίσω, οπότε και το αυτοκίνητο γύρισε απότομα με μηδενική πιθανότητα ανάκαμψης, ακόμα και με φουλ κλειδωμένο το τιμόνι αριστερά. Πόσω μάλλον που ο φίλος μας δεν πρέπει να πατούσε γκάζι για να τραβήξει δυνατά την ουρά προς τα εμπρός.

Ευτυχώς και για τους δύο οδηγούς, αλλά και για την τσέπη τους, η ζημιά δεν φάνηκε να είναι για να βάλεις τα κλάματα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube