Μία από τις 25 Koenigsegg Agera RS διαλύθηκε στον έλεγχο PDI

Μία από τις 25 Koenigsegg Agera RS διαλύθηκε στον έλεγχο PDI

Η Koenigsegg επιβεβαίωσε ότι μια ολοκαίνουργια Agera RS τράκαρε στην τελευταία δοκιμή, στο shakedown, πριν την παράδοση στον πελάτη.

Την περασμένη βδομάδα μια ολοκαίνουρια Koenigsegg Agera RS τράκαρε στη δοκιμαστική βόλτα που γίνεται για τον τελευταίο έλεγχο πριν παραδοθεί στον πελάτη.

Η δοκιμή γινόταν στο Εθνικό Κέντρο Ηλεκτρικών Οχημάτων της Σουηδίας, στο Trollhättan. Προφανώς η πίστα ήταν βρεγμένη και ο οδηγός έχασε τον έλεγχο. Ο οδηγός και ο συνοδηγός μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Είναι καλά στην υγεία τους, αλλά και η όλη κινητοποίηση δείχνει ότι δεν μιλάμε για ζημιά που επανέρχεται με μια αλοιφή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα αυτοκίνητο Koenigsegg διαλύεται σε δοκιμές. Την άλλη φορά βέβαια ήταν δοκιμές εξέλιξης, ενώ τώρα η εξέλιξη της Agera RS έχει ολοκληρωθεί, καθώς το αυτοκίνητο παράγεται. Αυτή ήταν μια δοκιμή ελέγχουν πριν το αυτοκίνητο ταξιδέψει για τον ιδιοκτήτη του.

Η ανακοίνωση του εργοστασίου αναφέρει ότι μπορεί το αμάξωμα να έπαθε σοβαρή ζημιά, αλλά η βασική δομή και ο κινητήρας της Koenigsegg δεν έχει επηρεαστεί. Το συμπέρασμα αυτό βγήκε από τον πρώτο έλεγχο, αλλά το αυτοκίνητο θα πρέπει να λυθεί εις τα εξ ων συνετέθη για να είναι σίγουροι ότι δεν υπάρχει κάποια κρυφή βλάβη. Πάντως το τεχνικό πρόβλημα έχει αποκλειστεί, με το ανθρώπινο λάθος να φαίνεται ως η μόνη αιτία της σύγκρουσης.

Η Koenigsegg δήλωσε ότι χρησιμοποιεί αυτές τις εγκαταστάσεις για τέτοιου είδους δοκιμές, όπως και τις εγκαταστάσεις NEVS, για τα αυτοκίνητα που προορίζονται για την αμερικανική αγορά. Το συμβάν θα φέρει κάποιες καθυστερήσεις στην παραγωγή και στις επόμενες παραδόσεις. Να σημειωθεί ότι η παραγωγή της Agera RS που δεν είναι μεγαλύτερη από 25 μονάδες έχει εξαντληθεί από τον Ιανουάριο του 2016, αλλά κανένα αυτοκίνητο δεν έχει παραδοθεί στον ιδιοκτήτη του.

[Πηγή Autoevolution

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube