Μέσα στο 2017 το κορυφαίο Hyundai i30 N, ετοιμάζεται και έκδοση fastback

Μέσα στο 2017 το κορυφαίο Hyundai i30 N, ετοιμάζεται και έκδοση fastback

Το «καυτό» i30 είναι σχεδόν έτοιμο και θα παρουσιαστεί μέσα στο τρέχον έτος, ενώ η γκάμα του μοντέλου θα διευρυνθεί κι άλλο.

Η τρίτη γενιά του 5θυρου μικρού οικογενειακού της Hyundai έχει ήδη παρουσιαστεί επίσημα, όμως σύμφωνα με μια μπροσούρα που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, η γκάμα του μοντέλου είναι προγραμματισμένο να επεκταθεί και μάλιστα άμεσα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Επίσημο: Νέο Hyundai i30

Την αρχή θα κάνει το Μάρτιο στο Σαλόνι τις Γενεύης η στέισον έκδοση Wagon, ωστόσο όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην κορυφαία έκδοση N, που προορίζεται για το Σεπτέμβριο και τη Φρανκφούρτη.



Πρόκειται για το μοντέλο που θα επιχειρήσει να προσθέσει έντονο συναίσθημα στα προϊόντα της Hyundai, ανταγωνιζόμενο κορυφαία σπορ χάτσμπακ μοντέλα όπως το Volkswagen Golf Clubsport. Θα πρόκειται δηλαδή για την GTi έκδοση του μοντέλου, που θα έχει όλες τις απαραίτητες τροποποιήσεις στα μηχανικά μέρη του και 2λιτρο τούρμπο κινητήρα που αναμένεται να αποδίδει 265 ίππους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέο video του Hyundai i30 N

Όμως η γκάμα του νέου i30 δε θα σταματήσει να μεγαλώνει με το N. Η Hyundai έχει προγραμματισμένη για το 2018 και μια ακόμα έκδοση του μοντέλου. Θα έχει fastback αμάξωμα, κάτι που στην πράξη θα μεταφράζεται σε ένα 5θυρο κουπέ, το οποίο μάλιστα θα έχει πιο premium χαρακτήρα από τις υπόλοιπες εκδόσεις.

Αυτό είναι κάτι που αναμένεται αφενός να έχει αντίκτυπο και στην τιμή του μοντέλου, αφετέρου στους διαθέσιμους κινητήρες που υπάρχει σοβαρή περίπτωση να είναι μόνο ο νέος 1.4 T-GDI των 140 ίππων και ο 1.6 ντίζελ με τους 136.

[Πηγή: autoevolution]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube