Η VW και η Great Wall σχεδιάζουν ένα αυτοκίνητο χαμηλού κόστους

Η VW και η Great Wall σχεδιάζουν ένα αυτοκίνητο χαμηλού κόστους

Tα σχέδια της VW για μια ευρύτερη συνεργασία με την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία

H VW και η κινεζική Great Wall είναι έτοιμες να υλοποιήσουν την από καιρό εκπεφρασμένη πρόθεσή τους να δημιουργήσουν μια μάρκα χαμηλού κόστους, με την παραγωγή ενός αυτοκινήτου για την κινεζική αγορά. Το συγκεκριμένο μοντέλο θα σχεδιαστεί με στόχο να κυκλοφορήσει αρχικά στην Κίνα και στη συνέχεια στις αναδυόμενες αγορές.
 
Οι πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στον γερμανικό Τύπο δεν έχουν επισήμως επιβεβαιωθεί, όμως αναφέρουν ότι οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει πολύ και αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο τελικο στάδιο καθορισμού της εταιρικής σχέσης που θα έχει η VW με την Great Wall. Μια εφικτή στην υλοποίησή της πρόταση είναι η απόκτηση από την VW εταιρικού μεριδίου της Great Wall, κάτι που θα βόλευε πολύ την κινεζική εταιρεία, αφού ως αντισταθμιστικό όφελος θα πάρει γερμανική τεχνογνωσία
 
Ο γερμανικός όμιλος επιθυμεί διακώς μια τέτοια συνεργασία, δεδομένου ότι είναι ο μόνος που δεν έχει στο άρμα του μοντέλα χαμηλού κόστους. Ειδήμονες της αγοράς τονίζουν ότι οι Γερμανοί βλέπουν με... φθόνο την επιτυχία της Renault με το «πρότζεκτ Dacia» και στοχεύουν να δημιουργήσουν κάτι αντίστοιχο. Και αυτό διότι η VW δεν έχει την ικανότητα να παράγει αυτοκίνητα χαμηλού κόστους και για να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα, θα πρέπει να συνεργαστεί με έναν κατασκευαστή που έχει αυτή την εμπειρία.
 
Παράλληλα, η VW θέλει να αναπτυχθεί τάχιστα και στην κατηγορία των SUV και των μίνι βαν στην Κίνα κι αυτός είναι και ο λόγος που επιθυμεί τη συνεργασία με την Great Wall. Μια συνεργασία που θα της έλυνε τα χέρια σε πολλά επίπεδα και θα τη βοηθούσε να χρησιμοποιήσει και το δίκτυο λιανικών πωλήσεων που ήδη έχει αναπτύξει η Great Wall στην κινεζική αγορά.
 
Οι εξελίξεις αναμένονται ταχύτατες... 

[Πηγή Bloomberg]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube