Η Mercedes-Benz αποκαλύπτει χαριτωμένες backstage στιγμές

Η Mercedes-Benz αποκαλύπτει χαριτωμένες backstage στιγμές

Μια σειρά video αποκαλύπτουν στιγμές από τα παρασκήνια των δοκιμών εξέλιξης και την ιστορία της Mercedes-Benz.

Έκπληξη, χιούμορ και αυτοσαρκασμός χαρακτηρίζουν τα video με backstage στιγμές από τη διαδικασία δοκιμών εξέλιξης αλλά και την πρόοδο του τμήματος Έρευνας και Εξέλιξης, που δημοσιεύει στο κανάλι της στο YouTube η Mercedes-Benz.

Το τελευταίο από αυτά αποκαλύπτει πέντε ανέκδοτες ιστορίες από το παρελθόν. Πριν τα computers γίνουν αρκετά μικρά ώστε να χωρούν στο πίσω κάθισμα, η Mercedes επινόησε έναν τρόπο να συλλέγει δεδομένα. Μια πλεξούδα καλωδίων κρέμονταν από το πρωτότυπο δοκιμών μέχρι τη Mercedes-Benz 300 Wagon, η οποία το ακολουθούσε φορτωμένη με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Μπροστά σε αυτό, μάλλον η εικόνα από την ειδική Κλιματική Αεροδυναμική Σήραγγα δεν ξενίζει και τόσο. Είναι μια σύγχρονη εγκατάσταση που επιτρέπει τη δοκιμή του αυτοκινήτου σε ακραίες κλιματικές συνθήκες χωρίς καν να βγει από το εργοστάσιο. Μέσα σε ένα δωμάτιο οι μηχανικοί μπορούν να δημιουργήσουν πολικές συνθήκες ή καύσωνα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Mercedes-AMG GT C Roadster [video]

Προσάρμοζαν μικρούς πυραύλους για να τους δώσουν ώθηση και ουσιαστικά εκτόξευαν τα τεράστια αυτοκίνητα του τότε προς διάφορα εμπόδια. Οι εικόνες από τα πρώτα crash tests είναι αρκετά αστείες. Αλλά μας θυμίζουν ότι η Mercedes-Benz ήταν η πρώτη που τα εφάρμοσε συστηματικά.  Το video μας θυμίζει επίσης το Bionic, ένα αεροδυναμικό concept εμπνευσμένο από το κίτρινο… κυβόψαρο. Το οποίο ευτυχώς ή δυστυχώς, δεν προχώρησε. Ευτυχώς, μάλλον.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube