Η Mercedes-AMG θα καταργήσει τους V12

Η Mercedes-AMG θα καταργήσει τους V12

Αλλαγή προσανατολισμού για τη Mercedes-AMG, με το μέλλον να επιφυλάσσει κινητήρες V8 και ηλεκτρισμό.

Η Mercedes-AMG είναι διάσημη για τον θρυλικό V8 κινητήρα της, αλλά η κορυφή της γκάμας της μάρκας είναι ο V12 των έξι λίτρων. Αλλά σύντομα θα περάσει στην Ιστορία, σύμφωνα με τον Tobias Moers, αφεντικό της AMG.

«Κάποια στιγμή στο όχι μακρινό μέλλον ο 12κύλινδρος κινητήρας θα καταργηθεί από τη γκάμα της AMG», ανέφερε ο Moers. «Η κορυφή της γκάμας μας θα διαμορφωθεί διαφορετικά». Υπαινισσόμενος έναν συνδυασμό V8 με ηλεκτρικό μοτέρ, μια υβριδική διάταξη που η εταιρεία λάνσαρε στο 4θυρο AMG GT4 concept, με ιπποδύναμη 800+ ίππους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Mercedes-AMG GT C Roadster [video]

Ο V12 της Mercedes-AMG αποδίδει 630 PS, αλλά έχει τις ρίζες του στις αρχές του 2000. Και φαίνεται ότι δεν θα προχωρήσει στην επόμενη γενιά της SL ή του G-Wagen. Το τελευταίο μοντέλο που θα τον χρησιμοποιεί θα είναι η S-Class S65, μέχρι να έρθει η νέα S-Class περίπου στο 2020. «Θα συνεχίσουμε να παράγουμε τον κινητήρα αυτόν για υπομάρκες και άλλες εφαρμογές» είπε ο Moers, εννοώντας την Maybach. Άγνωστο παραμένει τι κινητήρα θα χρησιμοποιεί στην επόμενη γενιά μοντέλων της η Pagani, η οποία από την ίδρυσή της χρησιμοποιεί μοτέρ ειδικά φτιαγμένους για αυτήν V12 της AMG.

Πηγή R&T

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube