H Mercedes-AMG GT4 στη Γενεύη. Επίσημες teaser photos

H Mercedes-AMG GT4 στη Γενεύη. Επίσημες teaser photos

Το σούπερ σεντάν της Mercedes-AMG θα παρουσιαστεί σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στο προσεχές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Η Mercedes-AMG επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που θέλουν το 4θυρο και 4θέσιο υπεραυτοκίνητό της να παρουσιάζεται στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου.

Η εταιρεία κρατά τις πληροφορίες ακόμη μυστικές, αλλά αποκάλυψε τρεις εικόνες του καμουφλαρισμένου πρωτοτύπου στην τελευταία φάση των δοκιμών εξέλιξης. Οι άλλες εικόνες είναι επεξεργασμένες (renderings) αλλά αρκετά κοντά σύμφωνα με πηγές πο γνωρίζουν το θέμα στο τελικό σχέδιο. Ακριβώς ένα χρόνο το Mercedes-AMG GT concept είχε προλογίσει το αυτοκίνητο που κατά πάσα πιθανότητα θα διατηρήσει το όνομα GT4 με το οποίο έχει συνδεθεί. Ενσωματώνει τη γρίλια Panamericana της Mercedes-AMG GT R, με τα φώτα να ανεβαίνουν προς το μακρύ καπό. Το πίσω μέρος είναι μια επιμηκυμένη εκδοχή του δίθυρου αμαξώματος. Η ουρά είναι τυπική κουπέ AMG GT, με τα λεπτά φώτα και τέσσερις εξατμίσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Χορεύοντας στη βροχή με τη Mercedes-AMG GT C [video]

«Έχουμε δείξει το αυτοκίνητο σε κάποιους σημαντικούς ανθρώπους και το feedback που έχουμε πάρει είναι εξαιρετικό. Έχουν εντυπωσιαστεί από το πόσο κοντά έχει μείνει το τελικό σχέδιο στο concept» δήλωσε ο Tobias Moers, Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes-AMG. Ο οποίος δεν ανησυχεί για τον πιθανό κανιβαλισμό μεταξύ της GT4 και της νέας Mercedes-Benz CLS. Άλλωστε η CLS δεν διατίθεται πλέον σε έκδοση AMG 63, με τη γκάμα να σταματά σε μία mild hybrid CLS 53 με διτούρμπινο 3λιτρο V6. «Το νέο αυτοκίνητο θα φέρει σε μας πελάτες από ανταγωνιστικές μάρκες» δήλωσε ο Moers, υπονοώντας σαφώς την Porsche Panamera.

Η GT4 θα χρησιμοποιεί μια εκδοχή του 4λιτρου V8. Αν και δεν έχουν ανακοινωθεί επισήμως στοιχεία, ο κινητήρας αποδίδει 571 άλογα στην E63 και 612 στην Ε63 S. Υπήρξαν φήμες και για μια υβριδική έκδοση με βάση αυτόν τον V8, με ιπποδύναμη στους 800+ ίππους και επιτάχυνση 0-100 km/h σε λιγότερα από 3”. Μένει να δούμε αν θα επιβεβαιωθούν.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube